Με την υπέρτατη μορφή εθελοντισμού, μέλη του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας  συνέβαλαν για ακόμα μια φορά στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχοντας στην 6η Παγκύπρια Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε στις 24 Οκτωβρίου, για στήριξη του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου.

Σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και οι εκκλήσεις για ενίσχυση των χαμηλών αποθεμάτων στην Τράπεζα Αίματος είναι σχεδόν καθημερινές, η διοργάνωση της αιμοδοσίας ήταν πιο επιτακτική από ποτέ.

Με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Αίματος η Ελληνική Τράπεζα αποφάσισε  να αυξήσει τον αριθμό των αιμοδοσιών που διοργανώνει κάθε χρόνο σε τρεις (κάθε 4 μήνες), αντί δύο που ήταν ως τώρα.

Πλέον, οι αιμοδοσίες της Ελληνικής Τράπεζας θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο Παγκύπρια, τους εξής μήνες: Φεβρουάριο εις μνήμην των αγαπημένων προσώπων και συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή, Ιούνιο με αφορμή την Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη (14/06) και τον Οκτώβριο για στήριξη του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου.

Το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, έχει στόχο την απευθείας στήριξη των οικογενειών των παιδιών με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις. Συστάθηκε το 2021, εις μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου ο οποίος πέθανε από καρκίνο στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Παρά το γεγονός ότι οι σκοποί του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου είναι ευρείς, αποστολή του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ποιοτικότερη, πιο ευχάριστη, πιο ανακουφιστική διαβίωση και φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται σε ογκολογικές – αιματολογικές κλινικές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Η ομάδα εθελοντών και το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, συμβάλλοντας σε αυτό τον μεγάλο σκοπό, ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρόσφερε το πιο πολύτιμο δώρο, με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Αίματος. Η προσέλευση του προσωπικού στις αιμοδοσίες ήταν σημαντική σε όλες τις πόλεις, συμβάλλοντας έμπρακτα στην προώθηση της αξίας της αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής ESG της Τράπεζας, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα και ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.