Γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα εικάζεται ότι μπορεί να ανοίξει την όρεξη περίπου 25 διευθυντών δημοκρατικών οργανισμών, οι οποίοι εργοδοτούνται με συμβόλαια, να διεκδικήσουν σύνταξη την οποίαν δεν έπαιρναν μέχρι σήμερα, ενώ σύνταξη είναι δυνατόν να διεκδικήσουν και πρώην διευθυντές. 

Σημειώνεται πως, ενώ μέχρι το 2006 οι διευθυντές των ημικρατικών οργανισμών αποτελούσαν μόνιμο προσωπικό, στη συνέχεια άρχισαν να διορίζονται με συμβόλαια, χωρίς να μετρά η υπηρεσία τους για σκοπούς σύνταξης.  

Ο Γενικός Ελεγκτής υποστήριξε πως ο διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης δεν πρέπει να λαμβάνει σύνταξη μετά την αφυπηρέτηση του, κάτι το οποίο συζητήθηκε και χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου. Ενώπιον της Επιτροπής κατατέθηκε και γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας στην οποίαν, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται πως η ρητή αναφορά περί προσωρινότητάς της, δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνευτεί ότι η θέση αυτή δεν είναι μόνιμη.

Πιο αναλυτικά, στη γνωμάτευση αναφέρεται ότι: «Στον Προϋπολογισμό της Αρχής για το έτος 2001 η θέση του Διευθυντή υπάγεται στο Κεφ.01 ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, μαζί με τις θέσεις των Λειτουργών, Τεχνικών, Γραφέων κ.λπ. Θεωρώ ότι βάσει του Περί Προϋπολογισμού της Αρχής του 2001 Νόμου, (Ν.5(ΙΙ)/2001) και λόγω μη σαφούς διάκρισης της θέσης του Διευθυντή από τις υπόλοιπες μόνιμες θέσεις, ούτε η ρητή αναφορά περί προσωρινότητάς της, δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνευτεί ότι η θέση αυτή δεν είναι μόνιμη. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η θέση Διευθυντή δεν είναι μόνιμη αλλά προσωρινή. 

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης υπέδειξε, πως το ζήτημα δεν είναι τόσο η περίπτωση του διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, όσον η προοπτική να διεκδικήσουν σύνταξη πολλοί άλλοι διευθυντές ημικρατικών οργανισμών οι οποίοι εργδοτούνται με προσωρινά συμβόλαια. Πρόκειται για συμβόλαια που έχουν αρχή και τέλος, παρατήρησε.

Σε περίπτωση που τα χρόνια των διευθυντών ημικρατικών θεωρηθούν συντάξιμα, το κόστος θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρία, ανέφερε ότι θα γίνει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και ίσως ζητηθεί συμπληρωματική γνωμάτευση για συγκεκριμένα σημεία, ώστε να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα.

Η πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ανέφερε πως το θέμα απασχόλησε το Συμβούλιο, το οποίο έλαβε δύο γνωματεύσεις από τους νομικούς συμβούλους της και το περιεχόμενο τους συμπίπτει με εκείνη της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα.