Την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» ανεβάζει ο Θεατρικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του. 

Η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο Μασκαρίνι, στα Λατσιά, στις 6, 7 και 8 Απριλίου στις 8μ.μ.

Μια ξεκαρδιστική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια κωμόπολη της Ελλάδας, μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα ελαττώματα και οι προκαταλήψεις, οι μεγαλομανίες, ο νεοπλουτισμός και τα κόμπλεξ της εποχής μας, που εξακολουθεί να βάζει ταμπέλες σε ανθρώπους λόγω καταγωγής, φυλής ή φύλου.

Η υπόθεση: Η Λίζα, γυρίζει στο σπίτι της από το Λονδίνο όπου σπουδάζει. Μαζί της είναι και το αγόρι της, ο Άλφρεντ, ο οποίος κατάγεται από την Αλβανία. Η Λίζα, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις των γονιών της, δεν τους αποκαλύπτει την εθνικότητα του αγοριού της. Οι γονείς της, Πένη και Λυκούργος, πιστεύουν ότι είναι Άγγλος και μάλιστα Λόρδος, κι έτσι αρχίζει ένας κύκλος παρεξηγήσεων και τραγελαφικών καταστάσεων, με επίκεντρο τον επικείμενο γάμο των δύο νέων.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Νάτια Χαραλάμπους και Έφη Χαραλάμπους
  • Παίζουν: Αντρέας Αλκιβιάδης, Ραφαήλ Φρίξου, Ανδριανή Κακουλλή, Σοφία Μπαντώνα, Γιώργος Αθανασίου, Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Φώτης Παπαπαναγιώτου, Ανδριανή Βασιλείου, Μάριος Κωνσταντίνου.