Δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας. “Ενώ η υιοθέτηση αυτής της λύσης από την ε/κ διοίκηση θα είναι επωφελής για την ειρήνη και την ευημερία του νησιού, οι προσπάθειές της να δημιουργήσει μια νομική βάση και κάλυψη για τρομοκρατικές οργανώσεις και η συναίνεσή της σε προκλητικές ενέργειες κατά θρησκευτικών ευαισθησιών εμποδίζουν να επιτευχθεί η επιθυμητή ειρήνη και ευημερία στο νησί και εμβαθύνουν τα προβλήματα”, ισχυρίστηκε η Πινάρ Καρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε ότι “θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος είναι η εθνική υπόθεσή μας”. “Με βάση τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας, είμαστε στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Ως εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”, είπε η Πινάρ Καρά.

“Δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο”, δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Πινάρ Καρά, προσθέτοντας ότι με βάση τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας, η Τουρκία παραμένει στο πλευρό των Τ/κ σήμερα, όπως και στο παρελθόν.

ΚΥΠΕ