Άφαντο παραμένει το τρίχρονο κοριτσάκι, που εξαφανίστηκε σύμφωνα με όσα ανέφεραν στις κατοχικές Αρχές οι γονείς του, στη νεκρή ζώνη της Αθηένου. Η πρωτοφανής υπόθεση, ήρθε στο φως μετά τον εντοπισμό τα ξημερώματα από μέλη των Ηνωμένων Εθνών, της δίδυμης αδελφούλας του κοριτσιού. Οι γονείς, βρίσκονται στον λεγόμενο Αστυνομικό Σταθμό Λευκωσίας στα κατεχόμενα, όπου μετέβησαν για να δηλώσουν την εξαφάνιση των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έλαβαν οι κυπριακές αρχές, οι γονείς, που κατάγονται από το Πακιστάν, ανέφεραν ότι στην προσπάθειά τους τα ξημερώματα να περάσουν μέσω της νεκρής ζώνης, από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, λόγω του σκότους, έχασαν τα δύο παιδιά τους. Οι κυπριακές Αρχές, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στις έρευνες στη νεκρή ζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρευνες στην νεκρή ζώνη διενεργούν τα Ηνωμένα Έθνη, με τη συμβολή ελικοπτέρου. Στις έρευνες συμβάλλουν και οι κάτοικοι Αθηένου, που ψάχνουν την τρίχρονη σε κτηνοτροφικά υποστατικά εντός της νεκρής ζώνης. Ο Δήμος Αθηένου απέστειλε γραπτό μήνυμα στους κατοίκους ζητώντας τη συμβολή τους για τον εντοπισμό του παιδιού.

Τους ζητείται ακόμη εάν εντοπίσουν οτιδήποτε να επικοινωνήσουν άμεσα είτε με την Αστυνομία Αθηένου στο 2480330, είτε με τον Δήμο Αθηένου στο 24811370.

Υπό την κηδεμονία του Γραφείου Ευημερίας η τρίχρονη που εντοπίστηκε

Με ανακοίνωσή του, εν τω μεταξύ, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον εντοπισμό, ασυνόδευτου ανήλικου κοριτσιού σε περιοχή της Αθηένου.

Άμεσα, όπως σημειώνεται, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και Λειτουργός παρέλαβε το παιδί, θέτοντάς το υπό την προστασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Στο παιδί, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις, παρέχονται σύμφωνα με το Υφυπουργείο Πρόνοιας, όλες οι υπηρεσίες φροντίδας και μέριμνας, και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του, με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων επαγγελματιών στη λήψη αποφάσεων που το αφορούν. Το ανήλικο κορίτσι θα παραμείνει υπό την ευθύνη και την επίβλεψη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο.