Την προηγούμενη ημέρα της παρουσίας του Γιώργου Περδίκη στην Ερευνητική Επιτροπή για την υπόθεση Cypra, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με επιστολή τους τον πληροφόρησαν πως έχουν διερευνηθεί από την Υπηρεσία οι καταγγελίες στις οποίες προέβη στις 7/12/2020 «χωρίς να στοιχειοθετούνται όσα αναφέρονται περί παραποίησης υγειονομικών σφραγίδων ες οιοδήποτε στάδιο».

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στις 16/2/2021 πληροφορούσαν τον κ. Περδίκη πως οποιεσδήποτε ποσότητες κρέατος οι οποίες στο πλαίσιο των επίσημων κτηνιατρικών ελέγχων, τυγχάνει να χαρακτηριστούν από τους επί καθήκοντι επίσημους κτηνίατρους, ως ακατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση, δεσμεύονται, επισημαίνονται και καταστρέφονται σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην επιστολή του προς τον κ. Περδίκη, ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, αναφέρει ότι ως προς «το θέμα της γνωστοποίησης στους πολίτες πληροφόρησης η οποία, κατόπιν δέουσας διερεύνησης αποδεικνύεται πως δεν στοιχειοθετείται, το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να δημιουργεί σ’ αυτούς αίσθημα αμφιβολίας, ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης, εγείροντας ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματικότητα των ελέγχων από μέρους των αρμόδιων Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Περδίκης ενημέρωσε την Ερευνητική Επιτροπή για την καταγγελία στην οποία προέβη και αφορούσε πληροφορία που του δόθηκε ότι ακατάλληλα κρέατα από το σφαγείο διοχετεύτηκαν σε εστιατόριο.