Ανεπαρκής (επίθετο): που δεν είναι επαρκής, που δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα για να ανταποκριθεί ικανοποιητικά σε συγκεκριμένες ανάγκες ή απαιτήσεις.
Είπαμε να δώσουμε πίστωση χρόνου, όμως από την ημέρα διορισμού της μέχρι σήμερα δεν είδαμε μία ενέργεια της Υπουργού Δικαιοσύνης για την οποία να πούμε μπράβο. Δεν προώθησε οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης, τα έκανε μαντάρα με τον λογαριασμό – παρωδία στο Twitter και υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις στο θέμα της εμπλοκής του δικηγορικού της γραφείου στο σκάνδαλο πώλησης διαβατηρίων. Από το περασμένο Σάββατο όμως αξίζουν στην Έμιλυ Γιολίτη πολλά συγχαρητήρια για ένα πράγμα: κατάφερε να συσπειρώσει και να βγάλει στους δρόμους χιλιάδες πολίτες για την τραγική ανεπάρκεια της Αστυνομίας σε μια ειρηνική διαδήλωση, για την οποία όφειλε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Η Υπουργός Δικαιοσύνης καταφέρνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, συνεχώς όμως για τους λάθος λόγους!

Αστοχία (ουσιαστικό): αποτυχία κάποιου να πετύχει έναν στόχο.
«Γράψτε λάθος», μας είπε η Αρχιεπισκοπή για την κατεδάφιση των τεσσάρων διατηρητέων στην οδό Ισοκράτους, στην παλιά Λευκωσία. Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής ισχυρίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής πως το ένα εκ των τεσσάρων διατηρητέων κατεδαφίστηκε γιατί είχε πρόβλημα με την οροφή λόγω θεομηνίας, ενώ τα άλλα τρία κατεδαφίστηκαν από αστοχία και λάθη… της μπουλντόζας! Δεσμεύτηκε πάντως πως τα διατηρητέα θα αποκατασταθούν και… ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά (έκφραση): η χρήση διαφορετικών κριτηρίων για την εξέταση και αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων, κάτι που εκλαμβάνεται ως μεροληπτική και άδικη στάση.
Αμφισβητεί την ισχύ των διαταγμάτων και αρνείται να πληρώσει το εξώδικο πρόστιμο των €300 ο Μητροπολίτης Μόρφου, για την παραβίαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου την ημέρα των Θεοφανίων. Προβληματισμός επικρατεί την ίδια ώρα στη Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσον η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν ιερωμένο θα πρέπει να φτάσει στα δικαστήρια. Αν ήταν απλός πολίτης βέβαια δεν θα υπήρχε δίλημμα κανένα…

 

Αηδία (ουσιαστικό): αίσθημα αποστροφής για κάτι.
«Ακούγαμε φωνές, νομίζαμε ήταν πρόβες», δήλωσαν οι γείτονες του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς ανηλίκων. Τα όσα τερατώδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Λιγνάδη και τον κάθε Λιγνάδη προκαλούν το δίχως άλλο φρίκη, αηδία, απέχθεια. Φρίκη για όσους άκουγαν και έκλειναν τα αυτιά τους, αηδία για όσους έβλεπαν και έκλειναν τα μάτια τους, απέχθεια για όσους ήξεραν και κρατούσαν ερμητικά κλειστό το στόμα τους!

 

Φιλελεύθερα, 28.2.2021.