Η 5μερής Διάσκεψη

Θα γίνει η 5μερής που συγκάλεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, στην οποίαν θα συμμετέχουν:

– Οι «3 Εγγυήτριες Δυνάμεις», μιας «Εγγύησης» που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε το 1963, όταν οι 2 [Βρετανία και Τουρκία] συνωμότησαν και ενόπλως αποπειράθηκαν να καταλύσουν το Κράτος που είχαν εγγυηθεί…

– Ο κ. Αναστασιάδης, ως Κοινοτάρχης των Ελλήνων Κυπρίων… Και

– ο κ. Τατάρ, ως Κοινοτάρχης των όσων Οθωμανών Κυπρίων απέμειναν [δεν υπάρχουν Τούρκοι Κύπριοι], θεωρώντας από μόνος του ότι εκπροσωπεί και τους παράνομους Τούρκους Έποικους που παριστάνουν τους Kυπρίους.

Δεν θα συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποίαν η Τουρκία θεωρεί [από μόνη της] ως «εκλιπούσα», αλλά που για την τύχη της [της εκλιπούσας!] θα αποφασίσουν οι πιο πάνω…

Η πρόσκληση του ΓΓ όσο και η αποδοχή της από την κυπριακή κυβέρνηση τεκμηριώθηκαν εκτενώς ως διεθνώς παράνομες, τόσο ενυπογράφως σε προηγούμενο άρθρο [ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ &ΣΗΜΕΡΙΝΗ-Sigmalive16.02.2021 και διαδικτυακά] όσο και ραδιοφωνικά από την ΕΡΤ Ελλάδος[στην παγκόσμιας εμβέλειας εκπομπή Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 22.02.2021].

 

Το θέμα που θα συζητηθεί

Το κύριο θέμα προς συζήτηση κατά την 5μερή θα είναι εκείνο που [και πάλι] εκπονούν οι Βρετανοί, δηλαδή:

1ον, η δήθεν «τουρκική αξίωση» για δύο Κράτη και

2ον, η δήθεν «τουρκική υποχώρηση» για Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πλήρη Πολιτική Ισότητα, την οποίαν ήδη ευνοούν οι ηγεσίες των Κομμάτων ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ, ο δε Πρόεδρος δήθεν «δυσκολεύεται».

Πιστεύω, ότι οι Βρετανοί και οι Τούρκοι «έθεσαν το 1ο, για να επισφραγιστεί το 2ο», γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις εδώ απόψεις, μέσω των πήγαινε-έλα της κας Λούτ, τις συσκέψεις στην Βρετανική Αρμοστεία κ.λπ.

 

Σε περίπτωση κατάληξης

Εάν η 5μερής καταλήξει ως ανωτέρω, θα σημαίνει ότι:

1. Καταλύεται το Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικαθίσταται με το θνησιγενές έκτρωμα της ΔΔΟ, η οποία είναι Δύο Κράτη, αλλά παρέχει στην Τουρκία και επικυριαρχία σε ολόκληρη την Κύπρο, μέσω της «πολιτικής ισότητας» και των προηγούμενων «συγκλήσεων», τις οποίες οι Τούρκοι θεωρούν ως δεδομένες, λόγω των «συμφωνηθέντων» μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ το 2008 και Αναστασιάδη – Έρογλου το 2014.

2. Η ΕΕ, ενώπιον του κινδύνου «να κυριευθεί από την Τουρκία μέσω του Τουρκικού Κυπριακού Κρατιδίου» και με δεδομένο ότι «το Κράτος-μέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει καταλυθεί», θα εκδιώξει [τόσο από την ΕΕ όσο και από την Ευρωζώνη] και το Ελληνικό Κυπριακό Κρατίδιο.

3. Η ΔΔΟ θα καταρρεύσει σε ελάχιστο χρόνο διότι, πέραν της πολιτειακής παράλυσης που θα προκαλέσει, θα αποδειχθεί αμέσως και ως οικονομικά μη βιώσιμη, με αποτέλεσμα τα 2 Κρατίδια της ΔΔΟ να βρεθούν διεθνώς μετέωρα, χωρίς ευρωπαϊκή υπόσταση και νόμισμα, και να ψάχνουν για κηδεμόνα.

4. Στο μεταξύ, οι Τούρκοι Έποικοι θα έχουν κατακλύσει νόμιμα [διά της ΔΔΟ] ολόκληρη την Κύπρο και -λόγω και της μαζικής πλέον φυγής των Ελλήνων-θα πλειοψηφούν επί του συνόλου του πληθυσμού.

5. Σε εκείνο το σημείο, η Τουρκία θα καλέσει τα δύο διεθνώς μετέωρα Κυπριακά Κρατίδια να αποφασίσουν «είτε τη συνέχιση της διεθνούς ανυπαρξίας είτε την προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκική Επικράτεια.

6. Και, βεβαίως, η τουρκική πλειοψηφία [και όχι μόνο] θα εγκρίνει την προσάρτηση, αμείβοντας τους Βρετανούς και Τούρκους για την 70 ετών στρατηγική τους…

Όμως, ακόμη κι εάν στην 5μερή συμβεί το «μή χείρον» και δεν καταλήξει πουθενά, το ναυάγιο και πάλι θα χρεωθεί στην ελληνική πλευρά…

Διότι, δεν υποβλήθηκε εκ των προτέρων καμιά θέση που να βασίζεται στην Εισβολή και Κατοχή και που να απαιτεί ως προϋπόθεση οποιουδήποτε διαλόγου την απελευθέρωση.

*Νομικός, Ανεξάρτητος Πολιτευτής