Με κούσπους, φτυάρια, ακόμη και με τρακτέρ είναι αποφασισμένοι οι καταστηματάρχες της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, να αποτρέψουν τυχόν προσπάθειες για έναρξη οδικών εργασιών ανάπλασης στην περιοχή τους. Καταστηματάρχες και κάτοικοι, διαφωνούν κυρίως με τη δημιουργία κτιστής νησίδας στη συγκεκριμένη οδό.

Το όλο θέμα, συζητήθηκε πρόσφατα στη Βουλή και όπως αναφέρει ο εκπρόσωπός τους Πόλυς Καττάσης, αποφασίστηκε όπως ξανασυζητηθεί τον Σεπτέμβρη. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, κατέχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εργασίες για τη δημιουργία κτιστής νησίδας θα αρχίσουν την ερχόμενη βδομάδα, γι’ αυτό και έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Όλες οι μέχρι σήμερα διαμαρτυρίες μας ήταν ειρηνικές και ήμασταν ήσυχοι ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν θα αρχίσουν οποιεσδήποτε εργασίες στον δρόμο. Εάν προσπαθήσουν την ερχόμενη βδομάδα να τις αρχίσουν, θα είναι κάτι σαν κοροϊδία, όχι μόνο προς εμάς αλλά και προς τη Βουλή που έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα ξανασυζητηθεί το θέμα, δεν θα γίνουν οποιαδήποτε έργα. Επαναλαμβάνω ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους και δεν θα επιτρέψουμε την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε έργων» τονίζει.

Ο «Φ» προσπάθησε χθες να διασταυρώσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι σχετικές εργασίες θα αρχίσουν την ερχόμενη βδομάδα, προκειμένου «να πιαστούν στον ύπνο καταστηματάρχες και κάτοικοι» και έτσι να μην προβάλουν αντίσταση, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

Τόσο από πλευράς υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου όσο και από πλευράς Δημοσίων Έργων, μας διεμήνυσαν ότι δεν επιθυμούν να προβούν σε οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο. Το γεγονός και μόνο ότι δεν διαψεύδονται επίσημα οι σχετικές πληροφορίες, τις καθιστούν προφανώς έγκυρες.

Η προγραμματιζόμενη δυναμική αντίδραση κατοίκων και καταστηματαρχών στις προσπάθειες για έναρξη των εργασιών την ερχόμενη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου, αναμένεται ότι θα οδηγήσει τα Δημόσια Έργα στην απόφαση να ζητήσουν αστυνομική προστασία, κάτι που ίσως οδηγήσει σε περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

Σημειώνεται ότι παρά τις αντιδράσεις, η θέση του Κεντρικού Φορέα για την Επίλυση Κυκλοφοριακών Προβλημάτων για κτιστή νησίδα στη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, είναι οριστική και αμετάκλητη, γι’ αυτό και ήδη κοινοποιήθηκε στον υπουργό Μεταφορών.

Τα Δημόσια Έργα εξάλλου, έχουν προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με εργολάβο για κατασκευή της νησίδας και οι εργασίες αναμένονταν να ξεκινήσουν τον προηγούμενο μήνα. Εκτός από την κτιστή νησίδα, αποφασίστηκε η δημιουργία χώρων στάθμευσης για διευκόλυνση των πελατών των καταστημάτων της περιοχής.

Υπέρ της νησίδας τάχθηκαν τα Δημόσια Έργα και η Αστυνομία, ενώ, διαφώνησαν οι δύο επηρεαζόμενοι Δήμοι, Κάτω Πολεμιδιών και Λεμεσού.