Άμεση και σε μεγάλο βαθμό αναπάντεχη αποδοχή συναντά η πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σχετικά με την εφαρμογή «Εμπλουτισμένης  Πραγματικότητας» για ανάδειξη του μύθου της Αφροδίτης, με πρώτη παρουσίαση της περιοχής γέννησης της θεάς Αφροδίτης στην Πέτρα του Ρωμιού. Μόλις μια εβδομάδα μετά τη σχετική κοινοποίηση αυτής της πρωτοπόρου πρωτοβουλίας, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών ήδη μεταβαίνει στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού εφαρμόζοντας την τεχνολογική αυτή παροχή και απεικονίζοντας τη θεά του έρωτα σε σχέση με τους ίδιους στην περιοχή.

Πρόκειται ως επί το πλείστον για εκδρομείς νεαρών ηλικιών, ανέφεραν παράγοντες των Κουκλιών, που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες αυτές δυνατότητες της τεχνολογίας και οι οποίοι έχουν όπως φαίνεται ενστερνισθεί με ενθουσιασμό τις εικονικές δυνατότητες που τους παρέχει η σχετική εφαρμογή που εγκαινίασε η ΕΤΑΠ.

Η εν λόγω εφαρμογή, θυμίζουμε, περιλαμβάνει σκηνές της Αφροδίτης που αναδύεται από τους αφρούς της θάλασσας, σκηνές με δραστηριότητες της στην παραλία, digital post card, περιγραφές video και άλλα.

Η «εμπλουτισμένη πραγματικότητα» αφορά στην προσθήκη εικονικής πληροφορίας μέσω κατάλληλων συσκευών στο περιβάλλον το οποίο αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, στην προκειμένη περίπτωση μέσω των τηλεφωνικών συσκευών του. Οι χρήστες αφού κατεβάσουν την εφαρμογή θα μπορούν να σαρώσουν σε τρία διαφορετικά σημεία επί της παραλίας σχετικές φωτογραφίες της Αφροδίτης για να απολαύσουν μέσα από τις smart συσκευές τους την Αφροδίτη σε πραγματικό περιβάλλον.  

Η ΕΤΑΠ για το 2020 προγραμματίζει και άλλες εφαρμογές σε σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης, όπως είναι η Γεροσκήπου, με τους Ιερούς Κήπους της θεάς και το Νέο Χωριό, με τα Λουτρά της Αφροδίτης.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάφου είναι αναμφίβολα η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γι’ αυτό και οι φορείς της επαρχίας δίδουν ιδιαίτερη σημασία και είναι σε στενή επαφή με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, για να γίνουν αναβαθμίσεις και εντός κάποιων αρχαιολογικών χώρων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΕΤΑΠ.