Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πλησιάζουμε επικίνδυνα στο χειρότερο σενάριο, ο υπουργός Υγείας διαμηνύει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, οι γιατροί της πρώτης γραμμής εκλιπαρούν για συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα τονίζοντας ότι το σύστημα Υγείας δεν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έντεκα άλλοι δίνουν μάχη για ζωή, διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά 54 άνθρωποι νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια τα οποία αγωνίζονται καθημερινά να ανασυνταχθούν προκειμένου να καλύψουν τις ολοένα και πιο μεγάλες ανάγκες. 
 
Τμήματα κλείνουν για να εξοικονομηθούν κλίνες, νέοι χώροι δημιουργούνται, διαμορφώνονται χώροι βραχείας νοσηλείας για ύποπτα περιστατικά.
 
 
Γίνεται συνεχώς καταμέτρηση δυνάμεων αφού εκτός από την πίεση που δέχονται εξαιτίας της αύξησης των ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίοι χρειάζονται εξειδικευμένη νοσηλεία, τα νοσοκομεία καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται ξαφνικά και αφορούν είτε επαγγελματίες υγείας είτε ασθενείς που νοσηλεύονται σε διάφορα τμήματα και κλινικές τους. 
 
Η αύξηση των δειγμάτων που ελέγχονται δίνει σαφείς ενδείξεις για το μέγεθος του προβλήματος. Χθες, είχαν ελεχθεί 779 δείγματα, εξ αυτών τα 58, δηλαδή ένα στα δεκατρία, ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για εντοπισμό των επαφών των ανθρώπων που ασθενούν, προκειμένου να προλάβει, όσο γίνεται, την περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα. 
 
«Εάν δεν αντιληφθούμε ότι ανάμεσά μας κυκλοφορεί ένας θανατηφόρος ιός τότε δεν θα τα καταφέρουμε. Η τήρηση των μέτρων προφύλαξης είναι επιλογή ζωής. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί στο χειρότερο σενάριο, το οποίο δυστυχώς πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε», ανέφερε φανερά ανήσυχος ο καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκκης. 
 
Από πλευράς του, μερικά μόνο λεπτά μετά την ανακοίνωση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας έστειλε εκ νέου μήνυμα στους πολίτες: «Σας παρακαλούμε πολύ: Μείνετε σπίτι. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».
 
Επιπρόσθετο βαρίδι για το σύστημα Υγείας, ο μεγάλος αριθμός επαγγελματιών υγείας οι οποίοι απουσιάζουν από τα νοσηλευτήρια για άλλους λόγους υγείας. Σαφές το μήνυμα του ΟΚΥπΥ: Κάποιοι θα υποστούν τις συνέπειες της φυγής τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ