Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Κυριακής μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.182 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

 

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 27 καταγγελίες πολιτών και 9 καταγγελίες που αφορούν σε υποστατικά.

 

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 398 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών και 8 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 305 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 584 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 116 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 477 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 162 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

 

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 129 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία. Από τους 2.182 ελέγχους, οι 11 αφορούσαν την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

 

Σε ερώτηση αναφορικά με τις καταγγελίες σε υποστατικά, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο εξώδικο που εκδόθηκε ήταν €1.500, ενώ  οι καταγγελίες σε υποστατικά στην πλειονότητα τους αφορούσαν υπεύθυνους ή υπάλληλους που δεν είχαν στην κατοχή τους safepass.