Ο δήμαρχος της πολιορκημένης Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, λέει ότι ένα εξάχρονο κορίτσι, η Τάνια, ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια ενός κατεστραμμένου συγκροτήματος κατοικιών λόγω αφυδάτωσης. 

«Η μητέρα της σκοτώθηκε. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό το κορίτσι πάλευε για τη ζωή της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσα βάσανα έπρεπε να αντέξει. Στα τελευταία λεπτά της ζωής της ήταν μόνη, αδύναμη, φοβισμένη, διψασμένη».

Ο δήμαρχος λέει ότι η ιστορία του κοριτσιού, που αναφέρθηκε επίσης νωρίτερα σήμερα από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην ομιλία του, ήταν «μία από τις πολλές τραγικές ιστορίες της Μαριούπολης, της πόλης που επιβίωσε σε αποκλεισμό τις τελευταίες οκτώ ημέρες».

«Η Μαριούπολη περικυκλώθηκε, μπλοκαρίστηκε, εξουθενώθηκε, βασανίστηκε. Για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια, ίσως για πρώτη φορά μετά τη ναζιστική εισβολή, ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση. Ακούστε με, σήμερα, αγαπητοί συνεργάτες! Ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση το 2022!» 

«Η ευθύνη για κάθε θάνατο στην Ουκρανία από αεροπορικές επιδρομές και σε αποκλεισμένες πόλεις βαρύνει τη Ρωσία. Το λάθος βαρύνει τους εισβολείς, αλλά την ευθύνη για αυτό φέρουν και αυτοί που δεν μπόρεσαν να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις εδώ και 13 ημέρες».

Πηγή: in.gr