Κάθετος απέναντι στην πιθανότητα η κυβέρνησή του να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα εμφανίστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μπορεί να είναι γνωστός ως ένας από τους πλέον φιλέλληνες ηγέτες στον κόσμο, ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να δώσει πίσω στη χώρα μας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. 

Ο Τζόνσον παραχώρησε συνέντευξη στα Νέα και μίλησε μεταξύ άλλων για την κόντρα Ελλάδας και Τουρκίας, συστήνοντας στις δύο χώρες να «δώσουν προτεραιότητα στη διπλωματία.

Ωστόσο, στη συνέντευξη αναφέρθηκε και σε ένα άλλο φλέγον ζήτημα που αφορά στις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με την Μεγάλη Βρετανία, που δεν είναι άλλο από την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

«Τα Γλυπτά δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα» είναι το μήνυμα του κατά τ’ άλλα φιλέλληνα πρωθυπουργού.

Υποστηρίζει δε πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα επιστρέψου καθώς αποκτήθηκαν νόμιμα από τον Έλγιν.

Μενδώνη: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι προϊόν κλοπής από το Βρετανικό Μουσείο

Η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ κατοχή, νομή και κυριότητα στο Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα καθώς «είναι προϊόν κλοπής» είχε διαμηνύσει πριν από λίγους μήνες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, επομένως και της Ακρόπολης, έδωσε αφορμή στις διεθνείς επιτροπές για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα να επαναδιατυπώσουν το πάγιο αίτημα το δικό τους, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον γενέθλιο τόπο τους. Τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν προϊόν κλοπής και επομένως η Ελλάδα ποτέ δεν θα αναγνωρίσει κατοχή, νομή και κυριότητα στο Βρετανικό Μουσείο» δήλωσε η κ. Μενδώνη.

Η υπουργός επικαλέστηκε στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι η διεθνής κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι το επιχείρημα πως η Ελλάδα δεν διαθέτει τον κατάλληλο χώρο, έχει καταρριφθεί εδώ και 11 χρόνια με το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή: sputniknews.gr