Το παραξήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και όσο και αν το κείμενο που ακολουθεί θα τον κακοφανίσει ή έστω θα τον στεναχωρήσει, είμαι υποχρεωμένος (δι’ αποκατάστασιν της τάξεως και της ασφαλείας) να τα καταγράψω όλα χαρτί και καλαμάρι.

Είμαι δε επίσης υποχρεωμένος, να συμφωνήσω με την αναφορά του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Σάββα Αγγελίδη στην «Καθημερινή», ότι «ένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος απαιτεί να ακολουθηθεί η μόνη διαδικασία που υπάρχει για να ελεγχθεί η συμπεριφορά τού Γενικού Ελεγκτή έναντι ανεξάρτητων αξιωματούχων και άλλων προσώπων στη δημόσια σφαίρα. Δηλαδή, ότι «υπό τις περιστάσεις η μόνη διαθέσιμη επιλογή για να αξιολογηθεί αυτή η συμπεριφορά είναι από τους εκ του Συντάγματος καθ’ ύλην αρμόδιους, ήτοι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο εκδίκασης αίτησης για να κριθεί τι συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά για σκοπούς απόλυσης».

Πάντως, αν προκύψουν και ποινικά αδικήματα εις βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, θα πρότεινα στον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να εξαντλήσει τα έσχατα όρια της επιείκειας του και να τον χειριστεί όπως χειρίστηκε και εγκληματίες, αναστέλλοντας την ποινική δίωξη του Γενικού Ελεγκτή ώστε να δείξει και την ανωτερότητα του. Όμως, για να αντιληφθώ, ο κ. Αγγελίδης θεωρεί πως ο ίδιος είναι «ένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος»; Εννοώ, και υγιής και σκεπτόμενος και άνθρωπος; Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μπορούμε να εκστομίσουμε τη ρήση «με ένα σπάρο τρία τρυγόνια».

Βεβαίως δεν υιοθετώ τη ρήση, πως «όσοι δεν σκέπτονται συσκέπτονται» και απεργάζονται την απόλυση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αλλά για το καλό του Γενικού και του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα ήταν καλύτερα να μην προχωρούσε η διαδικασία που αποσκοπεί στην παύση του Γενικού Ελεγκτή. Όχι για τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά εκεί που δήλωνε πως δεν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος, μπας και τον ωθήσουν τελικά να διεκδικήσει την προεδρία και, εν τέλει, κινήσει αυτός τη διαδικασία παύσης τους. Βεβαίως, παρακολουθώντας κάποιος το ντουέτο Γενικού και βοηθού γενικού εισαγγελέα (ειρήσθω εν παρόδω αν τραγουδούσαν (ως ντουέτο) θα παρουσίαζαν λιγότερες περαφωνίες από όσες παρουσιάζουν ως αναστολείς ποινικών διώξεων) θα μπορούσε να πει, πως «κύλισε το στούπωμα και βρήκε τη μαγείρισσα».

Αλλά ας μην αναφερόμαστε σε μαγείρισσες, διότι μόνο ο Πετρετζίκης έχει να παρουσιάσει περισσότερα μαγειρέματα από ότι η Νομική Υπηρεσία της ημετέρας μπανανίας.

Έπειτα, σοβαρομιλά ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας (παρακαλώ να σημειωθεί ότι η στήλη δεν υιοθετεί τον τίτλο του «βοηθού γενικού Εισαγγελέα» τον οποίον χρησιμοποιεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης) ότι θέλει να ελεγχθεί η συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή έναντι ανεξάρτητων αξιωματούχων;

Σπεύδω να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά τάσσομαι εναντίον τυχόν ανάρμοστης συμπεριφοράς του Γενικού Ελεγκτή έναντι ανεξάρτητων αξιωματούχων, όμως, για ποιους ανεξάρτητους αξιωματούχους μιλά ο κ. Αγγελίδης; Εκτός και αν θεωρεί «ανεξάρτητο αξιωματούχο» τον εαυτόν του, οπόταν κάποιος είναι εκτός πραγματικότητας. Τι σημαίνει ανεξάρτητος; Το να είσαι σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο εξαρτώμενος και ταμπελωμένος και να μεταπηδάς στη Νομική Υπηρεσία η οποία θα έπρεπε να ήταν ανεξάρτητη, σε κάνει και σένα ανεξάρτητο;

Πρώτα-πρώτα, ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας έπρεπε να συναξιοδοτηθεί (το έκαναν και άλλοι από τα 40 τους) για λόγους υγείας και συγκεκριμένα για καλπάζουσα απώλεια μνήμης.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς εξετάζοντας καταγγελίες εις βάρος του κ. Αγγελίδη, κατέγραψε και τα εξής: «Αναφορικά με τα γεγονότα της τρίτης Καταγγελίας, είναι παραδεκτό ότι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέαςείχε λάβει και υπογράψει την απόφαση για αναστολή ποινικής δίωξης του Κατηγορουμένου, τον οποίο είχε εκπροσωπήσει σε προγενέστερο χρόνο ως δικηγόρος σε άλλη ποινική υπόθεση».

Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; Πριν διοριστεί βοηθός Γενικός Εισαγγελέας είχε εκπροσωπήσει κάποιον κατηγορούμενο ως δικηγόρος και όταν διορίστηκε ανέστειλε την ποινική δίωξη του (πρώην) πελάτη του.

Και η Αρχή συνεχίζει: «Επί τούτου, η θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως ήταν ότι, επειδή η εισήγηση για αναστολή ποινικής δίωξης είχε γίνει από συγκεκριμένο Τμήμα της Αστυνομίας, δεν συνέδεσε το εν λόγω πρόσωπο και όνομα με αυτό του πρώην πελάτη του».
Δηλαδή, αν δεν γινόταν από συγκεκριμένο Τμήμα της Αστυνομίας και γινόταν από αφηρημένο, θα συνέδεε το εν λόγω πρόσωπο; Ή μήπως κ. Σαββίδης γνώριζε, ως δικηγόρος του, ότι ο πρώην πελάτης είχε κλίση σε μια κατηγορία αδικημάτων και από λεπτότητα δεν αναμειγνύετο σε άλλα, οπόταν «που να πάει το μυαλό του στο συγκεκριμένο άτομο»;

Και πάρα κάτω, επίσης η Αρχή, καταγράφει την ανησυχία των λειτουργών που εξέτασαν την υπόθεση «για τημη ύπαρξη θεσμοθετημένης διαδικασίας για διαπίστωση περιπτώσεων σύγκρουσης συμφέροντος». Προστίθεται δε (και αν αφορούσε τον γράφοντα θα κλεινόταν επί μήνες στο σπίτι) το εξής: «Με το υπάρχον σύστημα, τέτοια θέματα επαφίενται αποκλειστικά στην ικανότητα μνήμης των αξιωματούχων κάτι το οποίο δεν είναι ικανοποιητικό».

Τελικά, οι Λειτουργοί Επιθεώρησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότιδεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία για την ύπαρξη αδικημάτων διαφθοράς αναφορικά με την τρίτη Καταγγελία.
Με πολύ εκτίμηση στη νοημοσύνη των αναγνωστών, τέτοια απόφαση δεν την κάνεις και σημαία.
Επιτέλους, όμως, πρέπει να παυθεί ο Γενικός Ελεγκτής. Να καθαρίσει ο τόπος από τους τίμιους. Αρκετά τους ανεχθήκαμε. Κλέβει ο ένας τον καρφώνει, στήνει ο άλλος προσφορές, τον κράζει, εισπράττει ο δείνα οδοιπορικά που δεν δικαιούται, τον εκθέτει, αναστέλλει ο άλλος ποινικές διώξεις τον βγάζει στον μιναρέ.

Μετά συγχωρήσεως δηλαδή, αλλά ο Γενικός Ελεγκτής είναι μουσουλμάνος; (Επειδή έγινε αναφορά σε μιναρέ, γι΄αυτό ρωτώ). Μα έτσι θα τον έχουμε; Μέχρι που θα πάει αυτό το βιολί; Τι τον ενδιαφέρει αν στη νομική υπηρεσία κάποιοι κάνουν τους τροχονόμους της παρανομίας. Εδώ που τα λέμε, με τους τροχονόμους δεν πρόσεξα να έχει ασχοληθεί, οπόταν γιατί το κόλλημα με τη Νομική Υπηρεσία ή έστω την Υπηρεσία Αναστολής Ποινικών Διώξεων (ΥΑΠΔ);

Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέθηκε υπεράνω της αντιπαράθεσης. Κατ’ ακρίβειαν, τροχοδρόμησε την όλη διαδικασία και μετά δηλώνει πως«δεν τίθεται ζήτημα να ενεργοποιήσει διαδικασίες για παύση του Γενικού Ελεγκτή».

Ο Πρόεδρος να αναλάβει τις ευθύνες του, διαφορετικά στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω την υποψήφια του κόμματος «Ακροαριστερή Αντίσταση Κομμουνισμός» Τσελεστίνα Ντε Πέτρο, της οποίας τα παντελόνια βαρούν περισσότερο από τις περισκελίδες πολλών πολιτικών.Γεια σου ρε συντρόφισσα και καλό Πάσχα να φτάσουμε.

Όσο για τον Οδυσσέα, εύχομαι όχι μόνο να τον παύσουν αλλά και να τον συλλάβουν. Θα είναι ο πρώτος που θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, χωρίς καν εκλογές.