Το Μουσείο Παραμυθιού, μπήκε ήδη στο κλίμα των γιορτών, μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα από την 1η Δεκεμβρίου, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Καθημερινές αφηγήσεις παραμυθιών στις 17:30 από γνωστά και αγαπημένα πρόσωπα μας φέρνουν πιο κοντά στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τον ωραιότερο τρόπο. Το Μουσείο θα συνδεθεί στις 23 Δεκεμβρίου live με το χωριό του Άγιου Βασίλη, το Ροβανιέμι στη Λαπωνία, για μία ξεχωριστή αφήγηση παραμυθιού. Πρόκειται για ένα όμορφο βίντεο το οποίο θα περιλαμβάνει τις ευχές του Αγίου Βασίλη και στα ελληνικά για τα παιδιά της Κύπρου.

Μέσα στο πλαίσιο της δράσης «Να σου πω ένα παραμύθι – Christmas Edition», το Μουσείο θέλησε να φέρει πιο κοντά στα παιδιά τον Άγιο Βασίλη και τον τόπο όπου ζει, τη μακρινή και παγωμένη Λαπωνία. Έτσι, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο, εξασφάλισε ένα οπτικογραφημένο μήνυμα του Άγιου Βασίλη από το μαγικό του δάσος στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, από όπου στέλνει τις ευχές του καθισμένος στην κουνιστή του καρέκλα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Μουσείου Παραμυθιού για το 2021 θα είναι και η ανάπτυξη νέων συνεργασιών, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, με στόχο την ενδυνάμωση μίας από τις κυριότερες αποστολές του, που είναι η ανάδειξη της οικουμενικότητας των παραμυθιών, η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς μέσα από τα παραμύθια και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Ο πρέσβης της Φινλανδίας στην Κύπρο κ. Harri Maki-Reinikka και η βοηθός του Μαριλένα Κυπριανού, δέχθηκαν να συμβάλουν σ΄αυτή την όμορφη εκδήλωση του Μουσείου Παραμυθιού «Να σου πω ένα παραμύθι – Christmas Edition», την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 17:30 και στις 18:00. Έτσι, τα παιδιά και οι φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την αφήγηση ενός παραμυθιού, μέσω της σελίδας του στο Facebook, από την πρωτεύουσα της Λαπωνίας στη βόρεια Φινλανδία, όπου βρίσκεται το χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Βασίλη.

Ο Γιώργος Φραντζόγλου, Έλληνας που ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με την οικογένειά του στο Ροβανιέμι και εργάζεται στο χωριό του Άγιου Βασίλη, θα μας αφηγηθεί μικρά φινλανδικά παραμύθια. Με φόντο την στολισμένη πλατεία του χωριού θα απευθυνθεί στα παιδιά και θα μας μεταφέρει λίγη από τη μαγεία εκείνου του πανέμορφου τόπου της Φινλανδίας.

Παράλληλα με την αφήγηση του παραμυθιού, το Μουσείο και η πρεσβεία ετοίμασαν και μια μεγάλη έκπληξη για τα παιδιά, με ένα όμορφο μήνυμα από το παγωμένο Ροβανιέμι και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Η ζωντανή σύνδεση με τον τόπο όπου ζει ο Άγιος Βασίλη μαζί με τα ξωτικά του και η αφήγηση του παραμυθιού από τον Γιώργο Φραντζόγλου που ζει εκεί. Μείνετε συντονισμένοι με τη σελίδα του Μουσείου Παραμυθιού στο Facebook για τις λεπτομέρειες.