Το Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε την έναρξη της εφαρμογής του «Σχεδίου δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων», σκοπός του οποίου είναι η μαζική σήμανση σκύλων και κατ’ επέκταση η διευκόλυνση εντοπισμού των ιδιοκτητών σκύλων που έχουν εγκαταλειφθεί, απωλεσθεί ή κλαπεί. Σχετική απόφαση είχε παρθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 26 Ιουνίου 2019.
 
Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κύπρου και φιλοζωϊκές οργανώσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σχέδιο δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων θα διενεργηθεί για τέσσερις συνεχείς μήνες, από 1η Αυγούστου – 30 Νοεμβρίου 2019, και στοχεύει να καλύψει περίπου 20.000 σημάνσεις σκύλων παγκυπρίως.

Το Σχέδιο αποτελείται από δύο μέτρα με το πρώτο να αφορά όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να σημάνουν τους σκύλους τους. Στο μέτρο αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που είναι κηδεμόνες σκύλων. Το δεύτερο μέτρο αφορά φιλοζωικές οργανώσεις και θα καλύψει τη σήμανση και εγγραφή αδέσποτων σκύλων.

Τη σήμανση των σκύλων και την εγγραφή τους στο Μητρώο Σκύλων θα διενεργούν δωρεάν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες τις μέρες Τρίτη και Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 1 μ.μ ενώ κατά την επίσκεψη, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να προσκομίζει την ταυτότητά του και το επικαιροποιημένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου του.

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ