Στην εγκατάσταση 20 θυρών έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέπουν τη διέλευση από τη μια κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού στην άλλη, προχωρά το υπουργείο Μεταφορών, ώστε αφενός να εξασφαλίσει ευέλικτες λύσεις διοχέτευσης της κυκλοφορίας σε περιπτώσεις δυστυχημάτων και αφετέρου πιο γρήγορη επέμβαση ασθενοφόρων, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας κ.τ.λ. 
 
Οι 20 «θύρες έκτακτης ανάγκης» όπως ονομάστηκαν, θα εγκατασταθούν στο στηθαίο ασφαλείας, σε τμήματά του που θα αποκοπούν χωρίς να αλλάζουν τις παραμέτρους ασφάλειας. Ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο που θα κατασκευάσει και θα εγκαταστήσει τις θύρες έκτακτης ανάγκης, αναμένεται να προκηρυχθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μέσω του Τμήματος Δημοσίων Έργων.
 
Συγκεκριμένα, οι θύρες έκτακτης ανάγκης αποσκοπούν στη διατήρηση δυνατότητας πρόσβασης οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου, όταν απαιτείται γρήγορη πρόσβαση από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή όταν απαιτείται η διενέργεια κυκλοφοριακών παρακάμψεων για σκοπούς συντήρησης και άλλες κυκλοφοριακές ανάγκες. 
 
 
Για την τοποθέτησή τους πιθανό να χρειαστεί μετακίνηση καλωδίων φωτισμού, καλωδίων του συστήματος έξυπνων μετρήσεων στους αυτοκινητόδρομους, χιλιομετροδείκτες κ.τ.λ. Οι 20 θύρες έκτακτης ανάγκης πρέπει να έχουν συνολικό μήκος 50 μέτρων και να εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ελάχιστο καθαρό άνοιγμα 30 μέτρων. Η μεγάλη θύρα πρέπει να εξασφαλίζει τη διαχείριση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο, όπως για παράδειγμα να διοχετεύεται η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυστυχημάτων και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 
 
Παράλληλα, θα έχουν και δυνατότητα μικρότερου ανοίγματος, ώστε να μπορούν να διέρχονται από αυτές οχήματα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες κάθε περιστατικού. Συγκεκριμένα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα ανοίγματος για σκοπούς έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων. Οι θύρες μεγάλου ανοίγματος πρέπει να λειτουργούν έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν μέσα σε δέκα λεπτά της ώρας από εκπαιδευμένο προσωπικό. Οι θύρες μικρού ανοίγματος πρέπει να μπορούν να ανοίγουν σε πέντε λεπτά της ώρας.  
 
 
Βασική απαίτηση είναι όπως το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως και το ενδιάμεσο στηθαίο, ώστε ουσιαστικά να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και να έχει τις ίδιες αντοχές σε περιπτώσεις συγκρούσεων. Επίσης, σε όλα τα σημεία που απαιτείται, προβλέπεται να γίνουν διορθώσεις στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας, ώστε να μην υπάρχουν υψομετρικές διαφορές στα επίπεδα των οδοστρωμάτων. 
 
Για τη διαχείριση των 20 θυρών θα εκπαιδευτούν συνολικά 20 υπάλληλοι του Τμήματος Δημοσίων Έργων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της υπηρεσίας Ασθενοφόρων κ.α. Η εκπαίδευση θα γίνεται σε ώρες εργασίας του δημοσίου, όπως προβλέπει όρος του διαγωνισμού.