Η ώρα έφθασε για τα επίσημα Θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Εφραίμ στην Τάλα, που έχει ανεγερθεί κοντά στην Μονή Αγίου Νεοφύτου. Η τελετή των Θυρανοίξιων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος πιστών από όλη την Κύπρο, δεδομένου ότι τα τελευταία δύο περίπου χρόνια κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών ο χώρος είχε ήδη μετατραπεί σε λατρευτικό κέντρο. Η ολοκλήρωση του νέου εκκλησιαστικού χώρου, είναι πλέον γεγονός, με τον ιερό ναό να έχει λάβει την τελική του μορφή, που είναι επιβλητική και ορατή πλέον από μεγάλο μέρος της χαμηλής δυτικής Πάφου.

Ολοένα και περισσότεροι πιστοί το διάστημα αυτό, μεταβαίνοντας στη Μονή Αγίου Νεοφύτου, έκαναν στάση και στο σημείο ανέγερσης του ναού του Αγίου Εφραίμ, λίγα μέτρα προηγουμένως, προκειμένου να προσευχηθούν, να αφήσουν λουλούδια ή εικόνες του αγίου και να ανάψουν ένα κερί στο μικρό  λατρευτικό χώρο που έχει δημιουργηθεί από τους πιστούς στο σημείο ανέγερσης του κανονικού ναού.

Ο ναός του Αγίου Εφραίμ ανεγείρεται σε τεμάχιο που παραχώρησε η Μονή Αγίου Νεοφύτου και το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη μονή, επί του κύριου δρόμου από Τρεμιθούσα και Τάλα προς τη Μονή Αγίου Νεοφύτου.

Ο Ηγούμενος και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, ανακοίνωσαν ότι τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ θα τελεστούν στις 5.00μμ.

Μετά τον αγιασμό και την καθιερωμένη ακολουθία, θα ακολουθήσει εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου, Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος.