To Top
02:05 Δευτέρα
21 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Βίλες για «κροίσους» στην Κύπρο έως και €30 εκατ.
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Βίλες για «κροίσους» στην Κύπρο έως και €30 εκατ.
  21 Ιανουαρίου 2018, 1:30 μμ  

Aυξάνονται και πληθύνονται τα σπίτια για ακριβά γούστα στην Κύπρο. Χλιδάτες κατοικίες πολλών εκατομμυρίων αναζητούν αγοραστή και δεν είναι δύσκολο βέβαια να καταλάβει κανείς ότι η πλειοψηφία  βρίσκεται στη Λεμεσό. Μικρά παλάτια με πισίνες, ιδιωτικές παραλίες και πολλές ανέσεις βγαίνουν προς πώληση από μεσιτικά γραφεία που ειδικεύονται στα πολυτελή ακίνητα. Πρόκειται για ιδιοκτησίες που κοστίζουν από τη χαμηλή τιμή των €3.000.000  μέχρι το υπέρογκο ποσό των €30.000.0000. Λίγοι μπορούν να τα αγοράσουν και σίγουρα δεν είναι Κύπριοι. Το ενδιαφέρον εστιάζεται από αγοραστές κυρίως από Ρωσία, Μέση Ανατολή, Ασία, Σαουδική Αραβία, αλλά και Ευρώπη. 

Το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση βρίσκεται στον Άγιο Τύχωνα στη Λεμεσό με τιμή €30 εκατ. Το ακίνητο αποτελείται από όλες τις πολυτέλειες και ανέσεις που τυχόν διακρίνει ένας δυνητικός αγοραστής. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν χαμάμ, σάουνα, γυμναστήριο, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, καμπίνα χιονιού, 2 ενυδρεία, αίθουσες μασάζ. Το οικόπεδο είναι 2025 τ.μ και το συνολικό εμβαδόν είναι 3311τ. μ και η βίλα αποτελείται από 5 ορόφους. 

Η πολυτέλεια δεν σταματάει αλλά και ούτε πληθώρα κατοικιών αξίας πολλών εκατομμυρίων που προσφέρονται προς πώληση.  Βίλλα στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα πωλείται προς €14,28 εκατ. και βρίσκεται 200 μέτρα από την παραλία. Στα χαρακτηριστικά του ακινήτου αναφέρεται ότι μέσα σε μια έκταση των 1.699 τ.μ., η κατοικία εκτείνεται σε τρία επίπεδα από το υπόγειο, το ισόγειο στον πρώτο όροφο και όλα συνδέονται με ανελκυστήρα. Πολυτελή 6 υπνοδωμάτια, τα δυο μπάνια κατασκευάζονται με  ιταλική διακοσμητική πέτρα, μάρμαρο, κεραμικά.

Σε αυτό το στάδιο η βίλα μπορεί να τροποποιηθεί και να μπορούν να προστεθούν περισσότερα υπνοδωμάτια για τις ειδικές ανάγκες των υποψηφίων αγοραστών. Το κτίριο είναι πλούσιο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις: πισίνα, μπάρμπεκιου, εντός και εκτός τζακούζι, μέσα και έξω από το δωμάτιό σάουνα, γυμναστήριο, τζάκι, εσωτερικό άνετο χώρο στάθμευσης, κεντρικό σύστημα κλιματισμού, ενδοδαπέδια θέρμανση, σύστημα smart house, ασφάλεια και συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς, ελεγχόμενη πρόσβαση στην πύλη.

H πληθώρα επιλογών για αγορά βίλας στην Λεμεσό  είναι μεγάλη. Υπάρχουν προς πώληση 3 βιλες σε υπερπολυτελή περιοχή έξω από την Λεμεσό. Η μια είναι 584 τ.μ σε οικόπεδο 1.056 τ.μ με δυο ορόφους και τιμή €13,20 εκατ. Η άλλη είναι 500 τ.μ σε οικόπεδο 896 τ.μ με δυο ορόφους και τιμή €11 εκατ. Η τρίτη είναι 794 τ.μ έχει τρεις ορόφους και τιμή πώλησης €16,70 εκατ. Μεγάλη είναι η γκάμα στις προσφερόμενες βίλες αξίας μεταξύ €2 εκατ. και €4,5 εκατ. Πολυτελής βίλα χτισμένη κοντά στην παραλία στην περιοχή της Λεμεσού προσφέρεται προς πώληση στα €4,5 εκατ. Έχει τέσσερα μεγάλα υπνοδωμάτια και δυο μικρότερα, θερμαινόμενη πισίνα, ενδοδαπέδια θέρμανση, κεντρικό ανελκυστήρα στα τρία επίπεδα, υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικών συστημάτων περιβαλλοντικού ελέγχου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: €1.500 ενοίκιο για μία μόνο νύκτα
 

Βίλες πολλών εκατομμυρίων  προσφέρονται προς πώληση στην μαρίνα Λεμεσού. Στην τιμή των €8,6 εκατ. πωλείται πολυτελή κατοικία η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο 703 τ.μ, έχει 4 υπνοδωμάτια, καθιστικό 40 τ.μ, πισίνα. Στην ίδια περιοχή πωλείται βίλα στην τιμή των €7,7 εκατ. σε οικόπεδο 644 τ.μ, με 4 υπνοδωμάτια και πισίνα. Στην τιμή των €7,6 εκατ. πωλείται στην μαρίνα Λεμεσού βίλα σε οικόπεδο 591 τ.μ με 4 υπνοδωμάτια. Στην τιμή των €6,95 εκατ. πωλείται βίλα σε οικόπεδο 575 τ.μ με 4 υπνοδωμάτια η οποία διαθέτει και πισίνα. Προς πώληση είναι βίλα στην μαρίνα Λεμεσού στην τιμή των €6,85 εκατ. κτισμένη σε οικόπεδο 577 τ.μ. με 4 υπνοδωμάτια και πισίνα. Στην τιμή των €3,75 εκατ. πωλείται βίλα με 3 υπνοδωμάτια και πισίνα. Από την έρευνα φαίνεται ότι η πιο χαμηλή τιμή είναι τα €3,25 εκατ.

Πέρα από τις βίλες υπάρχει και η επιλογή των διαμερισμάτων. Διαμέρισμα στον 5ο και 6ο όροφο με 4 υπνοδωμάτια, χώρο για ηλιοθεραπεία και πισίνα έχει τιμή πώλησης τα €5,10 εκατ. Στην τιμή των €5,15 εκατ. στον 6ο όροφο προσφέρεται για πώληση διαμέρισμα με 4 υπνοδωμάτια. Διαμέρισμα στον 3ο και 4ο όροφο με 4 υπνοδωμάτια και πισίνα προσφέρεται προς πώληση στα €6,09 εκατ. Οι τιμές των διαμερισμάτων κυμαίνονται από €1,85 εκατ. έως €6 εκατ.

Πέρα από την Λεμεσό βίλες εκατομμυρίων προσφέρονται και στην Πάφο. Οι τιμές ανάλογα με τα υπνοδωμάτια και τα τετραγωνικά μέτρα είναι από €1,25 εκατ. έως €2,5 εκατ. 

Στις ιστοσελίδες που προσφέρονται πολυτελή ακίνητα προς πώληση δεν μπορεί να απουσιάζει η αναφορά στα οφέλη από την απόκτηση του κυπριακού διαβατηρίου. Σημειώνεται ότι είναι μια πολύ απλή διαδικασία και χρειάζονται περίπου 6 μήνες για να ολοκληρωθεί. Πρέπει να έχει επενδύσει τουλάχιστον €2 εκατ. σ’ ένα ή περισσότερα οικιστικά ακίνητα σ’ ένα ή περισσότερα οικιστικά ακίνητα, υπό την προϋπόθεση ότι η αξία ενός από τα ακίνητα είναι τουλάχιστον €500.000 (χωρίς ΦΠΑ) η οποία πρέπει να διατηρείται ως μόνιμη κατοικία του επενδυτή στην Κύπρο. Τονίζεται ότι από τον κάτοχο μπορεί να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ και ταξίδια χωρίς βίζα σε περισσότερες από 150 χώρες. Ο επενδυτής δεν γίνεται φορολογικός κάτοικος, εκτός αν διανύσει πάνω από 183 ημέρες σ’ ένα ημερολογιακό έτος στην Κύπρο. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να διαμείνει στην Κύπρο πριν ή μετά την απόκτηση του διαβατηρίου. Δεν χρειάζεται να περάσει τη δοκιμασία γλώσσας, οι επενδυτές έχουν το δικαίωνα να νοικιάσουν τη μόνιμη κατοικία στην Κύπρο, έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν την μόνιμη κατοικία δεδομένου ότι θα αγοραστεί μια άλλη μόνιμη κατοικία. 

Στην έρευνα στις ιστοσελίδες που ασχολούνται με την πώληση ακριβών ακινήτων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος είναι από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο και κατέχει την 5η θέση σε σύγκριση 106 χωρών. Πιο εκπληκτικό είναι όπως σημειώνεται ότι η Κύπρος είναι το νούμερο 1 ασφαλέστερο μέρος για να ζει και να επισκέπτεται κάποιος μεταξύ των χωρών που έχουν πληθυσμό κάτω των 5 εκατ. Η Ελβετία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία, η Ιαπωνία και η Κύπρος σημείωσαν τα καλύτερα αποτελέσματα από 7 κατηγορίες δεδομένων (εκπομπές CO2, προσδόκιμο επιβίωσης, εθνικό αστυνομικό προσωπικό, θανάτους από τροχαία ατυχήματα, κλοπές και επιθέσεις, αριθμός ανά 100.000 άτομα).

Τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από το Κτηματολόγιο συνηγορούν ότι οι ξένοι ενισχύουν την κτηματαγορά, λόγω κυρίως του προγράμματος παραχώρησης διαβατηρίων της κυβέρνησης. Τα πωλητήρια έγγραφα με αγοραστές ξένους παρουσίασε αύξηση 32,7% το 2017 φθάνοντας τα 2406 τεμάχια από 1813 το 2016. Το 2017 οι πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αποτελούσαν το 27,5% των συνολικών πωλήσεων ακινήτων έναντι 25,7% το 2016. Βρίσκονται σήμερα στο ψηλότερο επίπεδο από το 2008 όταν οι πωλήσεις ακινήτων σε ξένους αποτελούσαν το 45,2% των συνολικών πωλήσεων.

 

*Εικόνα αρχείου
 

 

  Θεανώ Θειοπούλου   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.