Γρίφο αποτελεί ο εντοπισμός οπλισμού και εκρηκτικών σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα, με την Αστυνομία να προσπαθεί να ξεκαθαρίσει εάν προορίζονταν για επικείμενη εγκληματική ενέργεια. 

Στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριών, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν το βράδυ της Τετάρτης σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή του ΚΟΤ, όπου εντόπισαν ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, μια έμφορτη γεμιστήρα για φυσίγγια διαμετρήματος 7,62χιλ, ένα πιστόλι με σιγαστήρα, μια συσκευασία που περιείχε 43 πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 9χιλ, μία συσκευασία που περιείχε 20 πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 7,62χιλ, δύο ηλεκτρικούς πυροκροτητές, καθώς και δύο ειδών εκρηκτικής ύλης βάρους μισής λίβρας έκαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όπλα και εκρηκτικά εντόπισε η Αστυνομία σε ανοιχτό χώρο

Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και άρχισαν να εξετάζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί σε αυτά DNA. Τα δύο όπλα, στάληκαν ήδη για βαλλιστικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν εγκληματικό παρελθόν. Επιπρόσθετα διερευνάται κατά πόσον η εκρηκτική ύλη αποτελεί προϊόν κλοπής από την Εθνική Φρουρά ή από άλλο χώρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εξετάζει δύο ενδεχόμενα ως προς τον εντοπισμό του οπλισμού. Είτε να τον άφησαν εκεί πρόσωπα που ήθελαν να τον ξεφορτωθούν, προκειμένου να μην βρεθεί στην κατοχή τους, είτε τον έκρυψαν εκεί για να τον παραλάβει άλλο πρόσωπο και να τον χρησιμοποιήσει σε σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.