Ο Δήμος Πέγειας είναι η πρώτη τοπική αρχή που κάνει σε τόσο εμφανή βαθμό το “restart” σε θέματα τέλεσης πολιτικών γάμων στην μετά πανδημία εποχή. Αν και η πλήρης ομαλοποίηση της βιομηχανίας των πολιτικών γάμων δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, εντούτοις εμφανή βελτίωση καταγράφεται ήδη από τις αρχές του 2022 στον Δήμο Πέγειας. Οι κρατήσεις για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους έχουν εμφανή ανοδική τάση σε σχέση με το 2020 και το 2021, ενώ και κάποιες τελετές που λόγω των ειδικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν όπως είχαν αρχικώς προγραμματισθεί, δεν έχουν ακυρωθεί, αλλά μεταφερθεί χρονικά για το 2022.

Αυτό επισημαίνουν οι αρμόδιοι του Δήμου Πέγειας, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για την επανεκκίνηση της όλης δραστηριότητας, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα οικονομικά έσοδα της δημοτικής αρχής. Η Πέγεια παραδοσιακά θεωρείται από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο για την τέλεση των πολιτικών γάμων, λόγω των σπουδαίων φυσικών τοπίων που προσφέρει.

Αντίστοιχη κινητικότητα παρατηρείται, έστω και σε μικρότερο ακόμη βαθμό και στις άλλες δημοτικές αρχές της επαρχίας, τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας και από εδώ εκφράζεται η πεποίθηση ότι το 2022 θα σημάνει την πλήρη επαναφορά της βιομηχανίας των πολιτικών γάμων στα υψηλά επίπεδα της προ πανδημίας εποχής.