Άμεσα θα προχωρήσει σε συζητήσεις η ΕΤΥΚ με την Alpha Τράπεζας πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία με  την Cerberus για διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα  των επηρεαζόμενων υπαλλήλων της τράπεζας.

Συγκεκριμένα  ηγεσία της ΕΤΥΚ με ανακοίνωση της θέλει να ενημερώσει το σύνολο των συναδέλφων της Alpha Τράπεζας για τις εξελίξεις που συντελούνται άμεσα στην Τράπεζα, αλλά και τις αναμενόμενες στο μέλλον. Η Διοίκηση της Τράπεζας μέσω του Προέδρου της Alpha Τράπεζας (Κύπρου) κ. Μ. Κολακίδη, αλλά και του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Κ. Κουτεντάκη, ενημέρωσε την ηγεσία της ΕΤΥΚ ότι προχώρησε σε συμφωνία με την Cerberus Capital Management L.P. για την πώληση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων στην Κύπρο, συνολικής λογιστικής αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνει πως με βάση την πιο πάνω ανακοίνωση εκ των πραγμάτων εγείρεται ένα σοβαρό θέμα με το τι θα γίνει το προσωπικό που ασχολείται στην υπηρεσία αυτή (μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ακίνητα) και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και των δικαιωμάτων τους. Η Τράπεζα ανέλαβε τη δέσμευση να συζητήσει και να συμφωνήσει με την ΕΤΥΚ όλα τα θέματα που σχετίζονται με το προσωπικό αυτό και μάλιστα δήλωσε ότι προτεραιότητα της είναι η κατοχύρωση των συναδέλφων αυτών.

Η ΕΤΥΚ θα έχει άμεσο λόγ,ο αναφέρει, στο πόσα άτομα θα μεταφερθούν στον νέο αγοραστή, με ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις, ούτως ώστε να διασφαλιστούν στο μέγιστο βαθμό οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους. Επίσης στο πρόγραμμα είναι να πραγματοποιηθεί και συνάντηση με την αγοράζουσα Εταιρεία (Cerberus).

Η ΕΤΥΚ σημειώνει πως, όπως έγινε και σ’ άλλες παρόμοιες περιπτώσεις θα συνεχίσει να καλύπτει κάτω από την ομπρέλα της με ασφάλεια ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που θα μετακινηθούν. «Οπωσδήποτε όμως θέλουμε γι’ άλλη μια φορά να τονίσουμε τη δέσμευση της Τράπεζας ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν θα ολοκληρωθεί (συμφωνία) χωρίς προηγουμένως να λυθεί με συμφωνία με την ΕΤΥΚ το θέμα του προσωπικού που θα μετακινηθεί. Η ΕΤΥΚ διαβεβαιώνει ΟΛΟΥΣ ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για το αύριο, διότι η ΕΤΥΚ είναι εδώ ΙΚΑΝΗ και ΕΤΟΙΜΗ να προασπίσει τα συμφέροντα τους».

Τέλος αναφέρει πως,  «η Οργάνωση μας είναι σίγουρη ότι η Τράπεζα στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσει και σ’ άλλες αλλαγές που στόχο θα έχουν τη βελτίωση της εικόνας της, γι’ αυτό το λόγο παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και όπου κριθεί αναγκαίο θα παρέμβουμε αποτελεσματικά για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων/μελών μας».