Θάνατο-μυστήριο 50χρονου από την Ελλάδα διερευνά από το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Το ΤΑΕ Λευκωσίας που προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, διερευνά αρχικά υπόθεση φόνου, ωστόσο όλα θα κριθούν από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί πιθανότατα τη Δευτέρα από ιατροδικαστές, στη σορό του θύματος. Ουδείς προέβλεπε ότι ένας καβγάς μεταξύ τριών φίλων, δύο Ελλαδιτών και ενός Γεωργιανού οι οποίοι προηγουμένως τα έπιναν σε περίπτερο στην οδό Καλλιπόλεως στη Λευκωσία, θα είχε τραγικό αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, ο 41χρονος Γεωργιανός και ο 32χρονος από την Ελλάδα κάθονταν μαζί με τον 50χρονο φίλο τους έξω από περίπτερο και κατανάλωναν αλκοόλ. Σε κάποια στιγμή, για άγνωστους ακόμη λόγους, ο Γεωργιανός και ο 32χρονος Ελλαδίτης λογομάχησαν και στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να μπει στη μέση για να τους χωρίσει. Τελικά κατέληξε ο 50χρονος να τσακώνεται με τον Γεωργιανό και σε κάποια στιγμή τα πνεύματα ηρέμησαν, αφού φαίνεται οι τρεις τους να τα βρήκαν.

Στη συνέχεια ο 50χρονος μπήκε στο όχημα του 32χρονου συμπατριώτη του με σκοπό να τον μεταφέρει σπίτι του. Τότε ο 50χρονος ένιωσε αδιαθεσία και ο φίλος του πήγε στο περίπτερο για να του φέρει νερό. Όταν επέστρεψε τον βρήκε σωριασμένο στο έδαφος. Κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί εξέτασαν το περιστατικό ως καρδιακό επεισόδιο. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο 50χρονος απεβίωσε. Από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το θύμα φέρει κάποια κτυπήματα στο πρόσωπό του κυρίως, αλλά είναι άγνωστο αν είναι αυτά που προκάλεσαν τον θάνατό του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Επί τόπου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Αστυνομίας, που φόρεσαν χειροπέδες στον 41χρονο από τη Γεωργία και τον 32χρονο από την Ελλάδα. Επίσης γίνονται έρευνες μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχουν καταγράψει το επεισόδιο, όπως και το βίντεο από το περίπτερο, σε μια προσπάθεια να ριχθεί φως στην υπόθεση. Από το βίντεο φαίνεται οι τρεις να μην είχαν αίσθηση του τι έκαναν εκείνη την ώρα.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ αυτοψία διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 50χρονου Ελλαδίτη, θα διαπιστωθούν μετά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του. Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας οδήγησαν χθες τους δύο συλληφθέντες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες. 

Οι δύο ύποπτοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προβάλλουν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται, ενώ το απόγευμα πέρασαν από ανάκριση τόσο για το λόγο που τσακώθηκαν, όσο και για το τι ακριβώς συνέβη που οδήγησε στο θάνατο ενός ανθρώπου.