Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου αναμένει η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Τζούντιθ Γκάρμπερ. Με αναρτήσεις της στο τουίτερ η Τζούντιθ Γκάρπερ καταδικάζει τα επεισόδια στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Η πρέσβειρα Γκάρμπερ με ανάρτησή της στο τουίτερ αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην Ουάσιγκτον σημειώνοντας πως οι ηγέτες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασαν «την απαράδεκτη βία στο Λόφο του Καπιτωλίου».

Συνεχίζοντας η Τζούντιθ Γκάρμπερ ανέφερε πως η επικύρωση από το Κογκρέσο της απόφασης του Εκλογικού Κολλεγίου για τον εκλελεγμένο Πρόεδρο Μπάιντεν δείχνει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανθεκτικές και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί είναι ισχυροί».

 

Σε δεύτερο της μήνυμα η Τζούντιθ Γκάρμπερ αναφέρεται στις σχέσεις Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι αυτές θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και επί προεδρίας Μπάιντεν: «Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε την Κύπρο ως Αντιπρόεδρος. Γνωρίζει καλά το νησί. Υπό την ηγεσία του εκλελεγμένου Προέδρου Μπάιντεν, είμαι σίγουρη ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου θα συνεχίσουν να ενισχύονται!».