Το έργο που ήταν στην καθημερινότητα και στις επαφές των φορέων της Πέγειας για δύο ολόκληρες δεκαετίες, χωρίς ορατό αποτέλεσμα, είναι πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Η ανάπλαση της κεντρικής λεωφόρου του Δήμου, της Μιχαλάκη Κυπριανού και η συνεπαγόμενη σύνδεση του κεντρικού πυρήνα της Πέγειας με την τουριστική περιοχή του Κόλπου των Κοραλίων προωθείται με γοργό ρυθμό το τελευταίο διάστημα, μετά την πρόσφατη υπογραφή των συμβολαίων για τα κατασκευαστικά έργα.

Ήδη, τόνισε ο Δήμαρχος Πέγειας, έχουν προχωρήσει κατά πολύ οι εργασίες στη συμβολή της Μιχαλάκη Κυπριανού με την οδό Ακάμαντος προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια στην περιοχή μέσω της διαπλάτυνσης που συνεπάγεται η κατεδάφιση μιας οικοδομής.

«Θα είναι δύο φάσεων έργο, η πρώτη εκ των οποίων θα αφορά σε μήκος δύο χιλιομέτρων έναντι 2,5 εκατομμυρίων, ενώ η δεύτερη θα ανέλθει στα πέντε εκατομμύρια. Το κόστος της πρώτης φάσης θα καταβληθεί από τον Δήμο Πέγειας, ενώ η δεύτερη αφορά σε πολεοδομικό έργο», είπε ο Μαρίνος Λάμπρου.

Η βελτίωση του κεντρικού οδικού άξονα της Πέγειας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας, περιλαμβάνει φωτισμό, κατασκευή πεζοδρομίων, δεντροφυτεύεις και υπογειοποιήσεις καλωδίων.