​​​​​​ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

  • Στα πλάνα η επέκταση της Megabet Plus διεθνώς

Ένα στέλεχος διεθνών προδιαγραφών, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο πηδάλιο της Megabet Plus. O Dominique Laconico, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έχει εμπειρία που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την υφήλιο, καθώς έχει διοικήσει στο παρελθόν εταιρείες gaming στις ΗΠΑ και την Ασία και τώρα στην Ευρώπη. Γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και το Σαν Φρανσίσκο την περίοδο της τεχνολογικής «έκρηξης» στη Σίλικον Βάλλεϋ- περιβάλλον που τον διαμόρφωσε επαγγελματικά. Η χρήση των βέλτιστων πρακτικών και της καλύτερης διαθέσιμης τεχνολογίας από όλο τον κόσμο αποτελούν κύριο μέλημα του, ώστε η Megabet Plus να προσφέρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του πελατολογίου της. Για τον ίδιο η Megabet Plus είναι μια εταιρεία κυπριακή, με Κύπριους στο ανθρώπινο δυναμικό – με εξαίρεση τον ίδιο αν και θεωρεί εαυτόν «υιοθετημένο Κύπριο»!

Ο χώρος του αθλητικού στοιχήματος στην Κύπρο είναι αρκετά ανταγωνιστικός. Τι είναι αυτό που κάνει την εταιρεία σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Η καρδιά και η ψυχή της εταιρείας είναι κυπριακή. Είμαστε μία εταιρεία που αποτελείται από Κύπριους πολίτες, εκτός από μένα, αλλά ούτως ή άλλως με θεωρώ «υιοθετημένο» Κύπριο.

Συνεργαζόμαστε σχεδόν αποκλειστικά με Κύπριους προμηθευτές και εταιρείες και έχουμε μόνο δύο προμηθευτές που δεν είναι στην Κύπρο. Ο μόνος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει εταιρεία στην Κύπρο που να προσφέρει την συγκεκριμένη τεχνολογία που χρειαζόμαστε. Διαφορετικά, θα προτιμούσαμε να συνεργαστούμε με ντόπιους προμηθευτές.

Έχουμε 60 εργαζόμενους και εργοδοτούμε άλλους 400 σε πρακτορεία της Megabet Plus.

Επομένως, το μυστικό μας είναι πολύ απλό. Είμαστε κυπριακή εταιρεία που προσφέρει ένα εξαιρετικό προϊόν και εξαιρετικές υπηρεσίες προς όλους.

Ποια πιστεύετε είναι τα χαρακτηριστικά που σας διαφοροποίησαν, ώστε η επιχείρηση που διευθύνετε να γίνει δέκτης τέτοιας αναγνώρισης;

Ενώ είμαστε κυπριακή εταιρεία, προσωπικά έχω εκτεταμένη εμπειρία από τη διοίκηση gaming εταιρειών στην Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρακτικές και την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία από όλο τον κόσμο. Η ομάδα μου κι εγώ συμμετέχουμε συχνά σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια για το gaming. Πρέπει να σας πω, ότι εκεί δεν βλέπουμε συχνά ανταγωνιστές. Η μίξη της γνώσης της τοπικής αγοράς και της γνώσης της διεθνούς αγοράς είναι ο παράγοντας που μας διαφοροποιεί.

Oι προκλήσεις των εποχών και τα περιθώρια εξέλιξης

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας που δραστηριοποιείται η εταιρεία σας; Τι προοπτικές βλέπετε για την εξέλιξη της;

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας μας σήμερα είναι πολλές και περίπλοκες. Οι συνέπειες του COVID έχουν κτυπήσει την κυπριακή οικονομία. Επιπλέον, ο πόλεμος της Ρωσίας «έκλεισε» μία πολύ σημαντική τουριστική αγορά για την οικονομία της Κύπρου.

Πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά που κάνει η σημερινή κυβέρνηση για να ενθαρρύνει και να δώσει κίνητρα σε παραδοσιακούς και μη παραδοσιακούς επιχειρηματικούς τομείς βοήθησε ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από τον COVID και να δώσει στην Κύπρο μία ευρύτερη οικονομική βάση.

Πιστεύω ότι θα έρθει η ανάκαμψη μετά τον COVID. Νέες βιομηχανίες, όπως η τεχνολογία, η FinTech ή σημαντικοί τομείς όπως η ναυτιλία και η ενέργεια συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Κύπρο. Η έλλειψη χώρων στέγασης προς ενοικίαση στην Λεμεσό για παράδειγμα, δείχνει ότι οι εταιρείες είναι ακόμη αισιόδοξες για τη χώρα και θα συνεχίσουν να μετακομίζουν και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο νησί.

Η Megabet Plus επίσης θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της, καθώς ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε άλλα 20 καταστήματα και να αυξήσουμε το προσωπικό μας κατά 10% στους επόμενους 12 μήνες.

Γνωρίζοντας την επιτυχία της Megabet Plus στην Κύπρο, ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας; Υπάρχουν βλέψεις στο εγγύς μέλλον για επέκταση και στο εξωτερικό;

Η επέκταση μας στην Κύπρο είναι δεδομένη. Είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για την κυπριακή οικονομία στην μετάCOVID εποχή. Ταυτόχρονα, εξετάζουμε και άλλες ρυθμιζόμενες αγορές στην Ευρώπη. Πιστεύουμε στο προϊόν μας και στη διοίκηση. Αλλά πάντοτε κινούμαστε προσεκτικά με νέες αγορές, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην τελική απόφαση.

Θέλουμε να υπάρχει ισχυρό σύστημα δικαιοσύνης, αυστηροί άλλα δίκαιοι κανονισμοί και υγιή οικονομία. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα βρίσκουμε στην Κύπρο, αλλά όχι παντού στην Ευρώπη.

Ως άτομο που επενδύει στην τεχνολογία πιστεύετε ότι οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού θα ευνοήσουν περισσότερο τις εταιρείες που επενδύουν στην τεχνολογία;

Η τεχνολογία είναι πάντοτε ο κορυφαίος παράγοντας για αλλαγή, ανάπτυξη και πρόοδο και δεν είναι σύμπτωση ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID, οι εταιρείες τεχνολογίας είναι εκείνες που τα πήγαν καλύτερα και μπόρεσαν να αναπτυχθούν παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Επενδύσαμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην τεχνολογία και πάντοτε αναζητούμε νέους τρόπους να αναπτυχθούμε και να προσθέσουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ενδιαφέρουν τους πελάτες μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Πως προχωρεί στο τομέα τεχνολογία η Megabet Plus και τι καινοτόμο θα μας δώσει στο μέλλον;

Η εξυπηρέτηση των πελατών μας είναι στο επίκεντρο της Megabet Plus. Ενώ η τεχνολογία είναι πολύ σημαντική για την ικανοποίηση των πελατών μας, στο τέλος η εμπειρία τους είναι το κυριότερο.

Πιστεύω ότι η καινοτομία και η συνεχής βελτίωση παίζουν ρόλο στην επιτυχία. Βελτιώνουμε την εμπειρία των πελατών μας στις κινητές συσκευές τους για να τους προσφέρουμε ό,τι χρειάζονται ή θα χρειαστούν στο μέλλον. Η πολυδιάστατη προσέγγισή μας, μας κρατάει συνεχώς σε επαφή με τις ανάγκες των πελατών μας και συνεχίζουμε να ενισχύουμε αυτό το χαρακτηριστικό της εταιρείας μας.

Επένδυση, το προσωπικό της εταιρείας

Τι κριτήρια πρέπει να πληροί κάποιος για να εργαστεί στην εταιρεία σας και τι προσφέρει στην πορεία ανέλιξής τους;

Η δύναμη του οργανισμού είναι το προσωπικό του. Ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον ήταν πάντοτε η προτεραιότητά μου σε όλες τις εταιρείες που έχω διοικήσει. Ενισχύει την ομαδικότητα και το ομαδικό πνεύμα προσελκύει και διατηρεί τους καλύτερους εργαζόμενους. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι η επένδυση στους ανθρώπους μας, μέσα από εκπαιδεύσεις, συνέδρια και σεμινάρια και ομαδικές δραστηριότητες με στοχοπροσήλωση.

Προσέχουμε ιδιαίτερα την μοναδικότητα κάθε εργαζόμενου, ώστε να μπορούμε να τους επιτρέψουμε να φτάσουν στον καλύτερο εαυτό τους και να εξελιχθούν στην σωστή κατεύθυνση.

Όποιος θέλει να δουλέψει σε έναν οργανισμό που σκέφτεται το μέλλον, η Megabet Plus είναι ο κατάλληλος προορισμός.

Το μέλλον μας είναι εδώ

Είστε άνθρωπος που έχει διαφορετικές παραστάσεις από το εξωτερικό, όσον αφορά τα αθλήματα, αλλά και την διαβίωση. Πόσο δύσκολο ήταν να εγκλιματιστείτε στα κυπριακά δεδομένα εσείς και η οικογένεια σας;

Είναι δύσκολο να μην ερωτευτείς την Κύπρο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο που πατήσαμε στο νησί, το αγαπήσαμε. Είμαι περήφανος που αποκαλώ την Κύπρο σπίτι μου. Αγαπήσαμε τις γεύσεις της χώρας και φυσικά το κλίμα που είναι απαράμιλλο. Ο μεσογειακός τρόπος ζωής ενθαρρύνει την καλή ισορροπία ζωής και εργασίας και μας θυμίζει τι είναι σημαντικό στη ζωή. Μας δίνει χρόνο για να ασχοληθούμε με τα προσωπικά μας χόμπι. Μεγαλώνοντας στην Καλιφόρνια, δοκίμασα όλα τα αθλήματα και ήθελα να είμαι συνέχεια έξω. Επομένως, εκτός από ομαδικά αθλήματα, έκανα σερφ, σκι, έκανα αναρρίχηση, κυνήγησα, ψάρεψα και εξασκήθηκα στις πολεμικές τέχνες.

Τα παιδιά μου σίγουρα με έχουν ακολουθήσει στην αγάπη μου για τα αθλήματα. Η μεγαλύτερη κόρη μου είναι παγκύπρια πρωταθλήτρια στα καρτ και αυτή τη στιγμή τρέχει σε αγώνες στην Ευρώπη. Η κόρη μου παίζει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό και ο γιος μου εκπροσωπεί την Εθνική Ομάδα της Κύπρου σε διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, ενώ προπονείται και στην enduro mix. Η Κύπρος έχει διεθνείς πρωταθλητές και εξαιρετικούς προπονητές. Και φυσικά προσφέρει θαυμάσιο καιρό για προπόνηση όλο το χρόνο. Άλλος ένας εξαιρετικός λόγος για να ζεις σε αυτόν τον παράδεισο.

WHO IS WHO

• Dominique C. Laconico, MNSA

• Μεγάλωσε στη Σίλικον Βάλεϊ, Καλιφόρνια

• Ίδρυσε τη Nico Capital Gaming Corporation (2007)

• 14 χρόνια εμπειρίας σε διοίκηση επιχειρήσεων Operations & Logistics

• Πρώην C.O.O. της DFNN, κατά τη θητεία του ήταν η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στις Φιλιππίνες, στις κορυφαίες 200 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ασία, σύμφωνα με τους Financial Times του Λονδίνου το 2018

• Διευθύνων Σύμβουλος στην Manpower Group το 2014, εταιρεία που ανήκει στο Fortune 500 και η μεγαλύτερη εταιρεία Ανθρωπίνου Δυναμικού στις ΗΠΑ

• Διοικεί gaming εταιρείες στις ΗΠΑ, την Ασία και την Ε.Ε. τα τελευταία 15 χρόνια

Η MEGABET PLUS ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

• Εργοδοτεί πάνω από 460 Κύπριους πολίτες, στα κεντρικά γραφεία και τα πρακτορεία της Megabet Plus

• Πάνω από 170 πρακτορεία σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου

• Άλλαξε την εταιρική της ταυτότητα το 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FORBES ΙΟΥΛΙΟΥ