Αντιμέτωπος με πολυετή φυλάκιση είναι άνδρας από τη Λευκωσία, ο οποίος δεν δίστασε να προβεί κατ΄ επανάληψη σε αποτρόπαιες σεξουαλικές ενέργειες σε βάρος της 10χρονης βαφτιστήρας του.

Χθες, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον έκρινε ένοχο σε επτά κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού. Τα δε αδικήματα είναι σοβαρά και βάσει της κείμενης νομοθεσίας είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες ποινές κάθειρξης.

Χαρακτηριστικά, στο σχετικό άρθρο του νόμου, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Όποιος διαπράττει οποιοδήποτε από τα αδικήματα του παρόντος άρθρου και το θύμα είναι παιδί το οποίο, κατά τη διάπραξη του αδικήματος, ήταν ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών υπόκειται σε ποινή φυλάκισης διά βίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12 χρόνια στο κελί 46χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Σύμφωνα με τα ευρήματα του τριμελούς δικαστικού σώματος, ο καταδικασθέντας -πλέον- άνδρας, από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τον Μάριο του 2020 παρενόχλησε τη βαφτιστήρα του, καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης, εξουσίας ή επιρροής που είχε στο ανήλικο παιδί. Αυτό έγινε σε πέντε ξεχωριστές περιπτώσεις κι ενώ το παιδί ήταν στην ηλικία των 10-11 ετών.

Μεταξύ άλλων, την έβαζε να καθίσει στα πόδια του με την πρόφαση παιχνιδιού γαργαλητού και τοποθετούσε το χέρι του εντός του εσώρουχου του κοριτσιού, αγγίζοντας το περιμετρικά των γεννητικών οργάνων. Σε άλλη περίπτωση ανάγκασε την ανήλικη να βάλει το χέρι της στο γεννητικό του όργανο.

Ο άνδρας από τη Λευκωσία προέβη στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις σε βάρος του κοριτσιού εκμεταλλευόμενος τους στενούς δεσμούς μεταξύ των οικογενειών τους. Η σύζυγος του ήταν πολύ καλή φίλη με τη μητέρα της ανήλικης κι έτσι την βάφτισε. Λόγω αυτών των σχέσεων ο καταδικασθείς σε διάφορες περιπτώσεις βρέθηκε να έχει την ευθύνη για το κορίτσι.

Στη δικαστική απόφαση υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές για τα μέλη των οικογενειών και το πώς εκμεταλλευόταν τις περιστάσεις. Αποφεύγουμε, ωστόσο, συνειδητά να καταγράψουμε λεπτομέρειες. Κι αυτό προκειμένου να μην «φωτογραφίσουμε» τις οικογένειες.

Σημαντική χαρακτηρίζεται η αναφορά στη δικαστική απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης. Όπως προκύπτει, καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η μητέρα του κοριτσιού. Αναφέρει χαρακτηριστικά η δικαστική ετυμηγορία: «Υπό τις συνθήκες που αναφέρονται στη μαρτυρία της ΜΚ5 και εξ αφορμής ενός βιβλίου που της έδωσε η μητέρα της σε σχέση με την εφηβεία και την προστασία του σώματος, η ΜΚ5 επιβεβαίωσε το μεμπτό των ενεργειών του κατηγορουμένου εις βάρος της και αποκάλυψε αυτές στην μητέρα της, αρχικά μέσω ενός σημειώματος που ετοίμασε (Τεκμήριο 15) και ακολούθως  με παράθεση λεπτομερειών».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντα θα αγορεύσει για μετριασμό της ποινής την ερχόμενη Δευτέρα (01/08/2022). Θα ακολουθήσει ορισμός δικάσιμου για επιβολή ποινής.