Εφιαλτικές στιγμές έζησε ανήλικος στα χέρια 46χρονου άντρα, ο οποίος εκμεταλλευόταν σεξουαλικά το παιδί και το βιντεογραφούσε. Όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο προκαλούν απέχθεια και αποτροπιασμό, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να επιβάλλει στον δράστη συντρέχουσες ποινές φυλάκισης ύψους 12 χρόνων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Ιούνιο με Ιούλιο του 2018 με θύμα αγόρι 11 ετών, στον χώρο εργασίας του κατηγορούμενου. Όπως ακούστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο 46χρονος, ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με του γονείς του αγοριού, προσέλαβε τον 11χρονο να εργαστεί στην επιχειρησή του. Ο κατηγορούμενος ανάγκαζε το παιδί να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με γυναίκα ενώ βιντεογραφούσε.

Επίσης κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο εργασίας του κατηγορούμενου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια. Κατασχέθηκε, επίσης, το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου στο οποίο ανευρεθήκαν 5 πέντε βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό, στα οποία απεικονίζονταν παιδιά κάτω των 13 ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, τρεις κατηγορίες παραγωγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, τέσσερις κατηγορίες κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και μία κατηγορία διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στην απόφαση σημειώθηκε πως από τα ευρήματα του Δικαστηρίου δεν προκύπτει άγγιγμα ή κάποια άμεση ενέργεια του κατηγορούμενου έναντι του ανήλικου. Τόνισε, ωστόσο, ότι προκύπτουν ενέργειες, και μάλιστα σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης, με θύμα τον ανήλικο μέσω τρίτου προσώπου. Με τον κατηγορούμενο να προωθεί αυτές και μάλιστα να τις βιντεογραφεί και να τις προωθεί, χρησιμοποιώντας, ουσιαστικά, τον ανήλικο για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις και προθέσεις του.

Διαπίστωση του Κακουργιοδικείου είναι ότι δυστυχώς τα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βρίσκονται, τελευταία, σε έξαρση, παρά τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται από τα Δικαστήρια μας. Το στοιχείο αυτό επίσης καταδεικνύει την ανάγκη για επιβολή ακόμη πιο αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.