Σε αναμονή βρίσκονται τοπικές αρχές και άλλοι ενδιαφερόμενοι εμπορικοί και οικονομικοί παράγοντες της Πάφου για την οριστικοποίηση και επισημοποίηση της εξαγοράς της American Academy στην περιοχή της Αχέλειας.

Θυμίζουμε ότι από τα τέλη περασμένου Ιουλίου οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύει έκαναν λόγο για Κινέζο εκατομμυριούχο που βρίσκεται πίσω από την εξαγορά του σχολικού συγκροτήματος που είναι εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια, έναντι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Brexit χαλά το κινέζικο deal στην Πάφο;

Το κτηριακό συγκρότημα του ιδιωτικού σχολείου είναι περίπου επτά ετών. Αποτελείται από το ισόγειο με τρία τμήματα, αυτά της διοίκησης, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο, από δύο αυλές και από εξωτερικά γήπεδα.

Οι εν λόγω πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κινέζος νέος ιδιοκτήτης του χώρου, στόχευε στο να επαναλειτουργήσει το σχολείο άμεσα και μάλιστα άρχισε ήδη επαφές με το Υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια αυτό να επιτευχθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η “σιγή ασυρμάτου” που επικρατεί έκτοτε, ωστόσο, δημιουργεί πλέον σε πολλούς επιχειρηματικούς φορείς της Πάφου απορίες και διάθεση για νέα “χαρτογράφηση” των δεδομένων γύρω από την περίπτωση.