Τελικά, απ΄ ότι φαίνεται η 25χρονη Asya Karaali είναι πιο σοβαρή, πιο ώριμη και πιο συνειδητοποιημένη από όλους αυτούς τους ασυνάρτητους κι επιπόλαιους Ελληνοκύπριους, που έτρεξαν να ενισχύσουν την διχοτομική πολιτική του Τατάρ και του Ερτουγρούλογλου.

Εδώ και δυο μέρες βρίζουν αδιακρίτως, όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τα εθνικιστικά κίνητρα των ηλίθιων που επιτέθηκαν στην 25χρονη. Κι εμάς μαζί, διότι είπαμε πως άλλο είναι το γεγονός ότι επειδή το θύμα ήταν Τουρκοκύπρια εξ αντικειμένου δημιούργησε αρνητικούς συνειρμούς, όπως σωστά είπε το ΑΚΕΛ, και άλλο είναι να υιοθετούμε αυτό που ισχυρίζεται ο Ερτουγρούλογλου, εκμεταλλευόμενος την κακοποίηση της 25χρονης. Ότι «αυξάνονται καθημερινά οι ρατσιστικές επιθέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά ως αντανάκλαση της επικυριαρχικής και ρατσιστικής ελληνοκυπριακής νοοτροπίας».

Να, λοιπόν, τι δήλωσε η Asya Karaali στο Halk TV στα κατεχόμενα: «Ο μεγαλύτερος παράγοντας σε αυτό το περιστατικό ήταν ότι ήμουν γυναίκα. Νομίζω ότι μάλλον ήταν πολύ μεθυσμένοι, δεν ξέρω αν έκαναν χρήση ναρκωτικών. Mε ρώτησαν αν ήμουν Τουρκάλλα, ίσως αν έλεγα ότι είμαι ισπανίδα επρόκειτο να δεχθώ ξανά επίθεση. Δεν θέλω να δείξω την επίθεση ως ρατσισμό. Νομίζω ότι θύμωσαν επειδή αρνήθηκα την παρενόχλησή τους».

Ε, δεν είναι πιο ώριμη από αυτήν που έγραψε, χωρίς δεύτερη σκέψη: «Γιατί τα ονόματα των συλληφθέντων ανθρωποειδών ανεγκέφαλων, άνανδρων, ρατσιστών, εθνικιστών, σεξιστών για την επίθεση εναντίον της 25χρονης Τουρκοκύπριας, δεν δημοσιοποιούνται;  Γιατί πάντα αυτή η συγκάλυψη αυτών των άθλιων υποκειμένων; Σίγουρα, οι εξίσου φασίστες ρατσιστές εθνικιστές γονιοί τους». Αυτά έγραφε η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, την πρώτη μέρα των γεγονότων. Πρώην υπουργός Εξωτερικών και επί πολλά χρόνια στις ομάδες των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού. Μάσιαλλα.

Δεν είναι πιο σοβαρή η Asya, που περιγράφοντας τα γεγονότα έγραψε ως αλήθεια ότι «τα δύο μπροστινά μου δόντια είναι σπασμένα», από αυτήν που έγραψε ως Γκέμπελ ότι «η γυναίκα είναι στο νοσοκομείο με 12 σπασμένα δόντια»; Είναι μια από τις αρχηγούς των γιουνάιτεντ νάου και των οδοφραγμάτων. Τα δύο δόντια έγιναν δώδεκα, όχι γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία, η κακοποίηση είναι κακοποίηση ούτως ή άλλως, αλλά για να δοθεί έκταση στην τραγωδία. Αχρείαστα, διότι είναι τραγωδία και για την 25χρονη και για όλους τους Κύπριους, όσα κι αν είναι τα σπασμένα δόντια.

Αλλά, τόσος εν ο νους τους. Και δεν τους βοηθά να καταλάβουν ότι σχεδόν όλα τα επεισόδια βίας, όλες οι επιθέσεις εναντίον ενός αδύναμου ανθρώπου από άλλον ο οποίος βρίσκεται σε θέση ισχύος, περιέχουν στοιχεία ρατσισμού, αλλά δεν περιέχουν πάντα στοιχεία πολιτικοποίησης. Ασφαλώς και είναι ρατσιστική βία όταν τρεις άντρες επιτίθενται και χτυπούν μια γυναίκα, αλλά δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και εθνικιστικό παραλήρημα. Σιγά μην έχουν και πολιτική ή εθνική υπόσταση αυτοί οι κακοποιοί!

«Ίσως αν έλεγα ότι είμαι ισπανίδα επρόκειτο να δεχθώ ξανά επίθεση», λέει η ίδια η 25χρονη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται η επίθεση. Ούτε ξέρουμε αν είναι γεγονός. Σημαίνει, όμως, ότι αυτοί οι ψευτόμαγκες δεν βγήκαν στο σεργιάνι , μεθυσμένοι, στις 3.30 τα ξημερώματα για να βρουν Τουρκοκύπριες ή Τουρκοκύπριους να τους δείρουν, που θα ήταν όντως εθνικιστικό παραλήρημα. Δηλαδή, αν η 25χρονη ανταποκρινόταν και πήγαινε μαζί τους να διασκεδάσουν, αυτοί θα έλεγαν: όχι θα σε κτυπήσουμε επειδή είσαι Τουρκοκύπρια;

Φυσικά και πρέπει να τιμωρηθούν, είτε ήταν μεθυσμένοι, είτε ήταν χασισωμένοι. Και ορθά η Αστυνομία τους παραπέμπει ήδη σε δίκη με βαριές κατηγορίες. Επίθεση και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, και αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών Νόμο, που προνοούν μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Αλλά, ποιο κοινό καλό εξυπηρετεί η παρουσίαση αυτού του εγκληματικού επεισοδίου ως απόδειξη πως Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να συνυπάρχουν και ότι αν είναι μαζί και όχι χωριστά, όπως θέλει ο Τατάρ, θα σφάζονται στους δρόμους; Είναι πιο υγιής η απόφαση της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας να μην διωχθεί ποινικά ο Τουρκοκύπριος φίλος της 25χρονης για το ρόπαλο. Πιο υγιής από τις ασυναρτησίες όσων δεν αντιλαμβάνονται τη ζημιά που κάνουν στις σχέσεις των δυο κοινοτήτων πολιτικοποιώντας και αυτό το επεισόδιο.