Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης οδήγησε στον βαθμιαίο εξευτελισμό του λειτουργήματος του υπουργού. Για πρώτη φορά από τη σύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, το λειτούργημα του υπουργού υποβαθμίστηκε.

Είναι γεγονός ότι ο κάθε υπουργός προσπαθεί στην υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών με τη βοήθεια των τεχνοκρατών του κάθε υπουργείου. Τι δεν πήγε καλά στα τέσσερα υπουργεία π.χ. της Άμυνας, της Γεωργίας, της Δικαιοσύνης και της Υγείας; Σε ποιο βαθμό η μη υλοποίηση του έργου οφείλεται στους υπουργούς; Ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν εύκολα.

Μήπως η δομή των πιο πάνω υπουργείων είναι προβληματική ή οι τεχνοκράτες που τα πλαισιώνουν δεν είναι καλού επιπέδου; Σίγουρα ο κάθε υπουργός δρομολογεί τις αλλαγές/ μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Όμως, πόσο προσβλήθηκε το λειτούργημα του υπουργού με τον πρόσφατο ανασχηματισμό; Γιατί κάποιος να εργοδοτηθεί για μόνο 10 μήνες στο τιμόνι του υπουργείου και να φύγει κυνηγημένος σαν μη «ικανοποιητικός»; Μήπως οι καινούργιοι υπουργοί θα είναι επιτυχημένοι; Είναι προβληματικά και τα τέσσερα υπουργεία σε σχέση με το δυναμικό τους;

Η έλλειψη σχεδιασμού στο κάθε υπουργείο και η μη ύπαρξη προγραμματισμού και αναδιάρθρωσης των υπουργείων από το 1960 και μετά, οδήγησε τους υπουργούς να πάνε στα σπίτια τους. Κάποια επιτροπή ή σώμα θα πρέπει να ελέγχει τη διάρθρωση των υπουργείων. Εκεί είναι το λάθος και όχι οι εκάστοτε υπουργοί ξεχωριστά.

Οι κυβερνώντες οφείλουν να το έχουν υπόψη τους και μπορεί οι προσδοκίες τους να μη είναι εφικτές και οι διάφορες προτάσεις τους να μη πραγματοποιούνται εύκολα.
Άλλα είναι τα ωραία λόγια και ευχολόγια και άλλες είναι οι δυνατότητες για υλοποίηση του προγράμματος τους.

Θα μας μένει αξέχαστη η παράδοση και η ανάληψη των υπουργείων στην τηλεόραση με τις πιο κάτω φράσεις: «Αναλαμβάνω το υπουργείο με όλες μου τις δυνάμεις και…», και «παραδίδω το υπουργείο γνωρίζοντας ότι έδωσα τα άπαντα των δυνάμεων μου για αυτό και…».

  • Ακαδημαϊκός στο Hanken School of Economics, Vaasa, Φινλανδία