Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε πρόσφατα επενδυτής στο UFL, ένα βιντεοπαιχνίδι ποδοσφαίρου που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Strikerz Inc, με έδρα την Πάφο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Πορτογάλος αστέρας είναι μέλος μιας ομάδας επενδυτών που δεσμεύτηκε πρόσφατα να διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού που θα διατίθεται δωρεάν σε Playstation και Xbox.

Πέραν της οικονομικής εισφοράς, η αναγνωρισιμότητα του Ρονάλντο, ο οποίος διαθέτει τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο Instagram με περισσότερους από 614 εκατομμύρια ακολούθους, αναμένεται να δώσει εμπορική ώθηση στο παιχνίδι.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε αυτό το project, καθώς το UFL μπορεί να αποτελέσει τη νέα γενιά ποδοσφαιρικών βιντεοπαιχνιδιών», δήλωσε ο Ρονάλντο.

Ενώ η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, μια κλειστή φάση δοκιμών ξεκίνησε αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με την Strikerz Inc.

Όπως αναφέρθηκε τo UFL θα είναι διαθέσιμο δωρεάν με ενημερώσεις που θα προστίθενται τακτικά χωρίς υποχρεωτικές πληρωμές ή ετήσια τέλη.

«Η συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο ως συνεργάτη και επενδυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και μια επιβεβαίωση του οράματός μας να δημιουργήσουμε το κορυφαίο παιχνίδι για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου στον κόσμο. Η UFL έχει δεσμευτεί στην καινοτομία, την τεχνολογία και την ψυχαγωγία και βλέπουμε σημαντικές δυνατότητες να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών», δήλωσε ο Eugene Nashilov, CEO της Strikerz Inc.