Πριν από λίγες μέρες χρειάστηκε να πάω για δεύτερη φορά σε ορθοπεδικό του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) και ζήτησα από τον προσωπικό γιατρό, με τον οποίο συνεργάζομαι, να εκδώσει σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα. Μου είπε ότι δεν μπορεί να εκδώσει άμεσα τέτοιο παραπεμπτικό, διότι βρίσκεται ακόμη σε ισχύ το προηγούμενο που μου εξέδωσε και μου είπε να τον υπενθυμίσω να μου εκδώσει νέο, μόλις πάψει να ισχύει το προηγούμενο. Αναζήτησα στον προσωπικό μου λογαριασμό τα παραπεμπτικά σημειώματα που μου εξέδωσε κατά καιρούς ο προσωπικός μου γιατρός, όμως δεν τα εντόπισα και διερωτώμαι εάν έκανα κάποιο λάθος στη διαδικασία που ακολούθησα ή εάν για κάποιο λόγο δεν αναρτώνται τα παραπεμπτικά στον λογαριασμό των ασθενών.
Ευάγγελος
Αρμόδιος λειτουργός του Γενικού Σχεδίου Υγείας ανέφερε χθες στη στήλη ότι οι ασθενείς δεν μπορούν μέσω διαδικτύου και της ιστοσελίδας του ΓεΣΥ να εντοπίσουν τα παραπεμπτικά που εξέδωσε γι’ αυτούς ο προσωπικός τους γιατρός και έτσι να γνωρίζουν πότε αυτά λήγουν. Πρόσβαση σε αυτά έχουν για την ώρα εκτός από το ΓεΣΥ ο προσωπικός τους γιατρός καθώς και ο ειδικός γιατρός, μέσω του οποίου μπορούν να έχουν τις πληροφορίες που θέλουν.
Ωστόσο, όπως μας είπε στη συνέχεια, λίαν συντόμως τα πιο πάνω δεδομένα αλλάζουν και θα παραχωρηθεί δικαίωμα πρόσβασης στα παραπεμπτικά και στους ασθενείς.