Η οδοντιατρική στην Κύπρο δεν είναι ακριβή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Βρασίδας Φιλιππίδης.

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα της Eurostat η οποία κατατάσσει τους Κύπριους ως τελευταίους στην ΕΕ όσον αφορά την συχνότητα επισκέψεων τους στον οδοντίατρο εκφράζοντας την θέση μεταξύ άλλων ότι κάποια συμπεράσματα από την έρευνα αυτή «μάλλον δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, όπως επίσης και η άποψη που ακούστηκε ότι πιθανόν η μη επίσκεψη του Κύπριου στον οδοντίατρο να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι οδοντίατροι στην Κύπρο είναι ακριβοί».

«Η οδοντιατρική στην Κύπρο δεν είναι ακριβή», αναφέρεται. Προστίθεται ότι η σύγκριση με τις αντίστοιχες μεσογειακές χώρες την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία «δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της ακρίβειας». Ακριβές, διευκρινίζεται, «μπορεί να φαίνονται ορισμένες επανορθωτικές εργασίες, ειδικότερα όταν παραμελούμε και δεν φροντίζουμε τα δόντια μας όπως οφείλουμε, και αναβάλλουμε την επίσκεψη στον Οδοντίατρο παρά μόνον όταν πονέσουμε, γεγονός που συχνά οδηγεί σε απονεύρωση του δοντιού ή και σε εξαγωγή του, με συνέπεια την αντίστοιχη λειτουργική ή αισθητική ανάγκη αντικατάστασης του».
 
Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη «η προσωπική μου εμπειρία καθώς και οι εμπειρίες των συναδέλφων με τους οποίους συζητήσαμε τα ευρήματα αυτής της έρευνας, αντιθέτως επιβεβαιώνουν ότι ο Κύπριος νοιάζεται για το χαμόγελο και την υγεία των δοντιών του και επισκέπτεται τον οδοντίατρο όλο και τακτικότερα».

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ