Η ΑΤΗΚ και η LRG Enterprises, νόμιμα ήταν διεκδικητές του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μία και μοναδική άδεια ψηφιακής τηλεόρασης που δόθηκε το 2010, διαγωνισμό που τελικά κέρδισε ο τρίτος διεκδικητής, η Velister με πλειοδότηση €10 εκατ. στη βάση της οποίας πήρε τότε και τη μόνη άδεια για να εκπέμπει τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια (πλην του ΡΙΚ) στην Κύπρο.
 
Το θέμα, όσο και να ξενίζει, επανέφερε με ομόφωνη απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο, που εξέτασε προσφυγή της LRG Enterprises και δεύτερη της Κυπριακής Δημοκρατίας -του 2014- κατά απόφασης Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε η διοικητική πράξη, με την οποία Επίτροπος Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ενέκριναν ως έγκυρες τις συμμετοχές της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) και της LRG και ότι πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις σχετικού διαγωνισμού.
 
Στο εύλογο ερώτημα, γιατί ακόμα απασχολεί τα Δικαστήρια ένας διαγωνισμός του 2010 που μάλιστα κατέληξε να κερδηθεί από τη Velister, με τις ΑΤΗΚ και LGR να έχουν χάσει στην πλειοδοτική διαδικασία, αλλά και γιατί να προσφύγει η Δημοκρατία στο Ανώτατο, για μια απόφαση του Δικαστηρίου που αφορά την ΑΤΗΚ και την LGR, η απάντηση δίνεται μέσα από την περιγραφή των θέσεων των δύο πλευρών στην προχθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 
Η Velister, προσέφυγε στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο και κέρδισε απόφαση, με την οποία ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του Ρυθμιστή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και του διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ότι ήταν έγκυρες οι συμμετοχές ΑTΗΚ και LGR. Η Velister ισχυρίστηκε ότι αν είχαν εξ αρχής ακυρωθεί οι δύο αντίπαλοί του στον διαγωνισμό, θα πλειοδοτούσε με πολύ πιο χαμηλό ποσό, από τα 10 εκατ. στα οποία έφτασε να δεσμευτεί ότι θα δώσει για να κερδίσει τη μοναδική άδεια για να εκπέμπει τα κανάλια ψηφιακής τηλεόρασης.  Να σημειωθεί ότι ο πλειοδοτικός διαγωνισμός ξεκίνησε από τις €850.000 και έφτασε με αλλεπάλληλες πλειοδοτήσεις στα 10 εκατ. ενώ πρώτα η ΑΗΚ και μετά η LGR αποχώρησαν σε στάδια της πλειοδότησης όταν τα ποσά ανέβηκαν πολύ ψηλά.
 
Η ακύρωση της αρχικής απόφασης του πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, με ομόφωνη απόφαση των πέντε δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προφανώς ανατρέπει και τα αιτήματα για μείωση του ποσού στο οποίο κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός πριν δέκα χρόνια, στις 5 Νοεμβρίου 2010.