Στο Εφετείο θα κριθεί πλέον η υπόθεση του θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα τη 19χρονη φοιτήτρια, Μαριλένα Περικλέους. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, o Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έκρινε ότι η ποινή των 2 ετών που επιβλήθηκε πρωτόδικα στις 28/3 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στον 25χρονο οδηγό, για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, είναι έκδηλα ανεπαρκής.

Η έφεση κατά της επιβληθείσας ποινής καταχωρήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η καταδίκη των 2 ετών που επιβλήθηκε τον 25χρονο οδηγό θεωρείται έκδηλα ανεπαρκής, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα της υπόθεσης όπως και το γεγονός ότι η ποινή επιβλήθηκε μετά από ακροαματική διαδικασία αφού ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η Νομική Υπηρεσία προχωρεί με έφεση κατά της πρωτοδίκης απόφασης σε θανατηφόρα δυστυχήματα αφού προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης είναι μέχρι τα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα και με το άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα. Όπως έγραψε και στο παρελθόν η ιστοσελίδα μας, είναι καιρός να μελετηθεί τροποποίηση της νομοθεσίας και αύξηση των ποινών στα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο επέβαλε άμεση ποινή φυλάκισης δύο ετών στον 25χρονο κατηγορούμενο οδηγό, στο αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς και καμιά ποινή στη δεύτερη κατηγορία που αφορά την παράνομη προσπέραση. Επίσης, επέβαλε στέρηση άδειας οδήγησης για περίοδο τριών μηνών καθώς και 10 βαθμούς ποινής.

Την υπόθεση χειρίζεται εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, η δημόσια κατήγορος Κωνσταντίνα Χατζηκωνσταντίνου.

Το δυστύχημα συνέβη στις 10 Ιουλίου 2020, στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών με τη 19χρονη Μαριλένα να τραυματίζεται κρίσιμα και να υποκύπτει στα τραύματά της, εννέα ημέρες μετά. Το θύμα ήταν επιβάτης στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 20χρονος με συνοδηγό άλλη 19χρονη.