Άμεση ποινή φυλάκισης 2 ετών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στον 25χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία, για τον θάνατο της 19χρονης φοιτήτριας, Μαριλένας Περικλέους.

Στο άκουσμα της ποινής η οικογένεια της άτυχης νεαρής ξέσπασε σε κλάματα εντός του Δικαστηρίου. «Έχει Θεό! Η κόρη μου είχε όνειρα, ήθελε να ζήσει. Τόσο αξίζει η Μαριλένα μου;», διερωτήθηκε η μητέρα της, αναφέροντας ότι νεαρή ήταν και η κόρη της που τόσο άδικα σκοτώθηκε στην άσφαλτο.

Το δυστύχημα συνέβη στις 10 Ιουλίου 2020, στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών με τη 19χρονη Μαριλένα να τραυματίζεται κρίσιμα και να υποκύπτει στα τραύματά της, εννέα ημέρες μετά. Το θύμα ήταν επιβάτης στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 20χρονος με συνοδηγό άλλη 19χρονη, φιλικά πρόσωπα της Περικλέους.

Ο 25χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία, στο αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς καθώς και της παράνομης προσπέρασης.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, Ντόρια Βαρωσιώτου, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο σημειώνοντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, τα συστατικά στοιχεία των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος και ιδιαίτερα το σοβαρό αδίκημα του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα.

Στη γραπτή αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης επεσήμανε ότι ο 25χρονος είναι πρόσωπο λευκού ποινικού μητρώου. Κάλεσε το Δικαστήριο να λάβει υπόψη το νεαρό της ηλικίας του πελάτη του, καθώς και τη μεταμέλειά του. Επίσης ζήτησε να ληφθεί υπόψη ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Κάλεσε το Δικαστήριο να προσμετρήσει τις προσωπικές του συνθήκες, αναφέροντας ότι ο 25χρονος έχει δημιουργήσει σχέση εδώ και μερικούς μήνες, ενώ παρακολουθείται από ψυχίατρο μετά το τραγικό συμβάν.

Στην απόφαση της η δικαστής Ντόρια Βαρωσιώτου ανέφερε ότι η απολογία και δήλωση του κατηγορούμενου εκ μέρους του δικηγόρου του δεν μπορεί να έχει σημασία καθώς αρνήθηκε ενοχή από την αρχή. Σημείωσε ότι έλαβε υπόψη το νεαρό της ηλικίας καθώς αυτός ήταν μόλις 21 ετών. Η δικαστής επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων στον 25χρονο κατηγορούμενο για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου και καμιά ποινή στη δεύτερη κατηγορία. Επίσης επέβαλε στέρηση άδειας οδήγησης για περίοδο τριών μηνων καθώς και 10 βαθμούς ποινης.

Tην υπόθεση χειρίστηκε εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, η δημόσια κατήγορος Κωνσταντίνα Χατζηκωνσταντίνου.

Η παράνομη προσπέραση οδήγησε στον θάνατο την άτυχη Μαριλένα.

 Σύμφωνα με τα γεγονότα, το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 23.50 το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2020, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο τότε 20χρονος με συνεπιβάτες τις δύο 19χρονες, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσπέρασμα σε σημείο που απαγορεύεται. Αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση με το εξ’αντίθετου όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τρία νεαρά πρόσωπα. Η άτυχη Μαριλένα Περικλέους, η οποία κάθονταν στα πίσω καθίσματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Τελικά, υπέκυψε στα τραύματά της, εννέα ημέρες μετά.

Με τον θάνατο της, η άτυχη Μαριλένα χάρισε ζωή σε τρεις ασθενείς καθώς η οικογένεια της προβαίνοντας σε μία πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς, αφού ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι το παιδί δεν μπορούσε να σωθεί, πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά της.