Με το δικαστήριο να επιβάλει σήμερα ποινή στον νεαρό κατηγορούμενο ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο της 19χρονης φοιτήτριας, Μαριλένας Περικλέους, ρίχνει αυλαία ένα από τα πιο φοβερά θανατηφόρα που καταγράφηκαν στη Λεμεσό τα τελευταία χρόνια.

Το δυστύχημα συνέβη στις 10 Ιουλίου 2020, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών με τη 19χρονη Μαριλένα να τραυματίζεται κρίσιμα και να υποκύπτει στα τραύματά της, εννέα ημέρες μετά. Το θύμα ήταν επιβάτης στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 20χρονος με συνοδηγό άλλη 19χρονη, φιλικά πρόσωπα της Περικλέους.

Ο 25χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία, στο αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς καθώς και της παράνομης προσπέρασης.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, Ντόρια Βαρωσιώτου, μέσα από την πολυσέλιδη απόφασή της, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο σημειώνοντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, τα συστατικά στοιχεία των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος και ιδιαίτερα το σοβαρό αδίκημα του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ένοχη στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και κλήθηκε σε απολογία, τηρώντας ωστόσο το δικαίωμα της σιωπής. Κατά την ακροαματική διαδικασία, κλήθηκαν και κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας οποίοι κρίθηκαν αξιόπιστοι. Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία ήταν αυτόπτες μάρτυρες του φοβερού δυστυχήματος.

Την περασμένη Τρίτη (26/3) ο συνήγορος υπεράσπισης του 25χρονου αγόρευσε για μετριασμό της ποινής, ζητώντας από το Δικαστήριο να επιδείξει επιείκεια. Στη γραπτή αγόρευσή του επικαλέστηκε την παρέλευση των τεσσάρων χρόνων από την ημέρα που σημειώθηκε το τροχαίο, το λευκό ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας του πελάτη του, καθώς και τη μεταμέλειά του. Πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος του δεν έχει οποιεσδήποτε προηγούμενες καταδίκες εναντίον, ενώ κάλεσε το δικαστήριο να λάβει υπόψη τις προσωπικές του συνθήκες, αναφέροντας ότι ο 25χρονος έχει δημιουργήσει σχέση εδώ και μερικούς μήνες, ενώ παρακολουθείται από ψυχίατρο μετά το τραγικό συμβάν.

Η εκδίκαση του θανατηφόρου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες ενώ η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι ένας από τους κύριους μάρτυρες απουσίαζε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 23.50 το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2020, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο τότε 20χρονος με συνεπιβάτες τις δύο 19χρονες, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσπέρασμα σε σημείο που απαγορεύεται. Αποτέλεσμα να προκληθεί σύγκρουση με το εξ’αντίθετου όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τρία νεαρά πρόσωπα.

Η άτυχη Μαριλένα Περικλέους, η οποία κάθονταν στα πίσω καθίσματα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Τελικά, υπέκυψε στα τραύματά της, εννέα ημέρες μετά. Με τον θάνατο της, η άτυχη Μαριλένα χάρισε ζωή σε τρεις ασθενείς καθώς η οικογένεια της προβαίνοντας σε μία πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς, αφού ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι το παιδί δεν μπορούσε να σωθεί, πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά της.