«Δεν θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα», δήλωσε ο Πρόεδρος αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο. Η έκφραση, βεβαίως, είναι «δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» και δηλώνει κάτι εντελώς διαφορετικό από τη ρεαλιστική, ομολογουμένως, έκφραση του Προέδρου. Αν, μάλιστα, έλεγε «δεν θα αφήσουμε την κκελέ μας μεσ’ την βούρκα», θα ήταν και πιο παραστατικός.
 
Μαθαίνω ότι ενόψει των Προεδρικών του 2023, στο ΑΚΕΛ δημιουργείται κερκίδα υπέρ συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου από άλλο κομματικό χώρο, αλλά ο Άντρος είναι, για την ώρα, αποφασισμένος να κρατήσει τη σημαία ψηλά.
 
Τη μια μέρα ο Χρύσης Παντελίδης μιλά για ψευδαισθήσεις που καλλιεργήθηκαν τα τελευταία 11 (!) χρόνια και την επομένη ο Γιώργος Σολωμού δηλώνει «εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επιστροφή των προσφύγων και δεν δεχόμαστε ότι η Κερύνεια δεν θα μας επιστραφεί»!
 
Μ’ αρέσει ο δήμαρχoς Λευκωσίας. Έχει ένα δικό του τρόπο –ολόδικό του θα έλεγα– να βλέπει τα πράγματα, εξού και στη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Κυριακή στον «Φιλελεύθερο» είπε ότι η πλατεία, στο επίπεδο της γέφυρας, «λειτουργεί και είναι ελεύθερη σε χρήση από το κοινό εδώ και δύο χρόνια». Ξέχασε, βεβαίως, να αναφέρει ότι παγκάκια απέκτησε μόλις πριν από τρεις μήνες! Και όχι όλα! Τα υπόλοιπα ΘΑ έρθουν τον Μάρτη. Παραβλέπω το γεγονός ότι εδώ και 6 μήνες προσπαθούν να φαθκιάσουν ένα μάρμαρο κι αυτό αντιστέκεται σθεναρά.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, όσο πιο πολύ μιλά, τόσο πιο πολύ μου θυμίζει τον μακαρίτη τον Σπύρο Κυπριανού: «Ο Πρόεδρος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε λύση του Κυπριακού ακόμα και αύριο, αλλά και σήμερα και σε λίγο». «Είναι εύκολο κάποιοι να σκέφτονται με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια ή τρία τρυγόνια ή τέσσερα τρυγόνια»!
 
Διαβάζω: «Ξύλο στην Τουρκία από τον Μενέντεζ». Ευτυχώς! Γιατί μετά που σταμάτησε ο Πούτιν να της γ@$%&* τα πρέκια, μια ανησυχία μπας και σηκώσει κεφάλι την είχαμε.
 
Και να αναλογιστεί κανείς, ότι το ξυλοφόρτωμα ξεκίνησε πριν ακόμα συναντήσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μόναχο, στη διάσκεψη για την Ασφάλεια. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει τώρα που επέστρεψε στην Αμερική «μανικωμένος»…
 
Στο μεταξύ, από εκεί που δεν θα έβρισκαν να νοικιάσουν γεωτρύπανο, αγόρασαν και τρίτο.
 
Λήξαν το θέμα Παπαδάκη για την ΕΔΕΚ. Άλλωστε ο Μαρίνος Σιζόπουλος έχει πιο σοβαρά πράγματα, είπε, να ασχοληθεί. Την αναστολή της κάρτας φιλάθλου στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ…
 
«Θεσμική η διαφθορά στην Κύπρο… στον χώρο του ποδοσφαίρου». Ουφ, προς στιγμήν νόμισα ότι μιλά γενικά, αλλά ευτυχώς είναι μόνο στον χώρο του ποδοφαίρου.
 
Για να ’χουμε καλό ρώτημα, τι έγινε; Μας έβαλαν στο στόχαστρο οι Ισπανοί τώρα; Αυτοί έμεινε να μας διαβάλλουν για τα όμορφά μας τα μάτια;
 
Βρε άνθρωπέ μου, δεν ήξερες δεν ρώταγες; «Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας: «Ο κύριος Σιζόπουλος δεν έδωσε κατάθεση και ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι χωρίς στοιχεία, δεν μπορεί να γίνει διερεύνηση». Εμείς καρτερούμε χρόνια τώρα τα πολλά που ξέρει για πολλούς, θα σου δώσει εσένα στοιχεία για τον Παπαδάκη;
 
Μα άκου να δεις πράγματα! Οι βουλευτές μας, αυτοί που «δυσκολεύονται» να συμπληρώσουν ένα Πόθεν Έσχες –να σκεφτείτε έχει βουλευτή που δεν δήλωσε ούτε έναν τραπεζικό λογαριασμό, άλλους που παραλείπουν να συμπληρώσουν συγκεκριμένα πεδία της φόρμας και ορισμένους που «εξαφανίζουν» μυστηριωδώς διαμερίσματα και καταθέσεις από προηγούμενες αναφορές τους– αυτοί, λοιπόν, άφησαν, λέει η είδηση, απελπιστικά μόνο τον Δημήτρη Συλλούρη που επιχείρησε να εμποδίσει τον έλεγχο της Βουλής από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη! Οι βουλευτές μας, επιζητούν τους ελέγχους. Λυσσιούν τους, κατά το κοινώς λεγόμενο.
 
Να που πάνω στην υστερία, σου φεύγει και καμιά αλήθεια: «Η Κύπρος κινδυνεύει να λαμβάνει μόνο 46 εκατομμύρια τον χρόνο και όχι 100 εκατομμύρια όπως συνέβαινε μέχρι τώρα για το προσφυγικό και τους παράτυπους μετανάστες».
 
Συγγνώμη, δυσκολεύομαι να υποδυθώ τον ρόλο της κλαίουσας Ραχήλ και να ενστερνιστώ τους ολοφυρμούς για την Αμμόχωστο που χάνεται…
 
…Αφού και ιστορικά να το δει κανείς… «Έχομεν ήδη μίαν καθαρώς Ελληνικήν Κυβέρνησιν εις την Νήσον. Οι Τούρκοι δεν μετέχουν της Κυβερνήσεως. Δια τούτο φρονώ, ότι δεν πρέπει να σπεύσωμεν» / «Να φύει ο Μούσκος κι ας έρθουν οι Τούρκοι» / «Να αφεθεί η υπόθεση να εκφυλισθεί ώστε να καταλήξουµε σε χρονίζουσα de facto διχοτόµηση» / «Καλύτερα να μείνουμε όπως είμαστε» / «Τζιείνοι ποτζιεί τζι εμείς ποδά» / «Η δεύτερη καλύτερη λύση» / «Η διχοτόμηση δεν πρέπει να μας φοβίζει» / «Ένα αμιγώς ελληνοκυπριακό κράτος στον νότο είναι αυτοκτονία για την Τουρκία»… Νομίζω νενικήκαμεν!
 
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σωτήριον έτος 2020: «Ε, πέστε μας εσείς τι άλλο να κάνουμε;»
 
Φιλελεύθερα, 23/2/2020.