Διαψεύδει τις φήμες για μυστική συμφωνία με Νίκολα παπαδόπουλο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Φιλοξενούμενος στον ACTIVE 107.4 & 102.5 και την εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ, ο  Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε κατηγορηματικά, ότι δεν προηγήθηκε καμία συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και ότι ο ίδιος δεν εκπληρώνει καμία επιταγή με την επιλογή της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου.

Υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση πολιτικού γραφείου ΕΔΕΚ στις 4 Απριλίου εξήγησε ο κύριος Σιζόπουλος. “Ότι η ΕΔΕΚ δεν θα πρέπει να διεκδικήσει με δικό της υποψήφιο σε αυτές τις εκλογές και δεν θα πρέπει να θέσει οποιουσδήποτε όρους ή προαπαιτούμενα, για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία. Και έπειτα θα έπρεπε να εξαντλήσουμε όλα τα σενάρια και πιθανότητες με διαφάνεια σε ένα κοινό υποψήφιο ο οποίος να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Στη βάση αυτών των δεδομένων το πολιτικό γραφείο με εξουσιοδότησε να χειριστώ το συγκεκριμένο ζήτημα”.

Ο κύριος Διομήδους στο σημείο εκείνο σημείωσε, εξέφρασε τη διαφωνία του, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε η ΕΔΕΚ να επιλέξει τώρα τον υποψήφιο, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από τα μέλη του πολιτικού γραφείου.

“Έτσι καταλήξαμε στην επιλογή Νικόλα”

Στην συνάντηση των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου, οι τρεις εν δυνάμει υποψήφιοι πληρούσαν τα κριτήρια ανέφερε ερωτηθείς σχετικά ο Μαρίνος Σιζόπουλος, συμπληρώνοντας, ότι αυτό που έμενε ήταν με ποιο τρόπο και στη βάση ποιων δεδομένων θα κατέληγαν.  “Οι τρεις από τους πέντε, αποφασίσαμε με βάση τρεις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου, είχε συντριπτική υπεροχή ο Νικόλας Παπαδόπουλος   ως υποψήφιος σε όλα τα σενάρια. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις μάλιστα ο Γιώργος Λιλλήκας συγκέντρωνε ποσοστό λιγότερο του 20% κι εγώ ήμουν αυτός που εξέφραζε πεποίθηση ότι θα συγκέντρωνε πέραν του 25%”.

Ουδείς αμφισβητεί απάντησε ο κύριος Σιζόπουλος, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι το  φαβορί αυτής της εκλογικής διαδικασίας, γι αυτό και οι δημοσκοπήσεις τον ήθελαν νικητή των εκλογών του 2018. “Στόχος όμως των κομμάτων του ενδιάμεσου, που αμφισβητήθηκε έντονα, ήταν να επιλέξουμε τον επικρατέστερο που θα μπορούσε να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας”.
 

Αν ήταν οριακά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μεταξύ Λιλλήκα – Παπαδόπουλου δευκρίνισε, θα αναζητούσαμε άλλη μεθοδολογία. Από τη στιγμή που η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ του Νικόλα Παπαδόπουλου κατέληξε, δεν είχαμε λόγο να αναζητούμε άλλες διαδικασίες αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Ενδοκομματικές διαφωνίες

Με εξαίρεση τον Διομήδη Διομήδους που είναι ο ανθυποψήφιος του στις εκλογές της 7η Μαϊου, δεν υπάρχουν διαφωνίες εντός της ΕΔΕΚ ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος . Ήρθαν πολύ περισσότεροι στην ΕΔΕΚ, παρά τις αποχωρήσεις των τελευταίων δύο χρόνων  απάντησε ερωτηθείς σχετικά με την απώλεια στελεχών από το κόμμα. Οι προσωπικές ατζέντες και στρατηγικές είπε, δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα κόμμα όπως η ΕΔΕΚ. Όποιος θέλει να συνδράμει την προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτος δεν έχουμε κλείσει την πόρτα σε κανένα.

Ερωτηθείς για πιθανή υποψηφιότητα Ομήρου στις προεδρικές εκλογές, αππάντησε ότι θα τον προβλημάτιζε  αν είχε επίσημη ενημέρωση. Δεν μπορώ να αναμένω εξήγησε, προχωρώ στους σχεδιασμούς του κόμματος και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.