Στο λεγόμενο «Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Προμηθειών» πουλήθηκε η εγκαταλελειμμένη έπαυλη «Όραμς», η οποία κτίστηκε παράνομα σε περιουσία του Μελέτιου Αποστολίδη στην κατεχόμενη Λάπηθο.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyprustodayonline.com, οι κατοχικές αρχές «αγόρασαν» την έπαυλη, που μετατράπηκε σε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, για 160.000 λίρες. Η βίλα θα μετατραπεί για «κοινωνική» και «φιλανθρωπική» χρήση, πιθανώς για σπίτι ορφανών παιδιών ή ηλικιωμένων.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Όραμς «αγόρασε» τη γη το 2002 και έκτισε παράνομα έπαυλη, κάτι που υποχρέωσε τον νόμιμο ιδιοκτήτη, Μελέτιο Αποστολίδη να κινηθεί νομικά. Όπερ και εγένετο το 2004. Δικαστήριο στις ελεύθερες περιοχές, εξέδωσε διάταγμα ώστε να κατεδαφιστεί η έπαυλη, το οποίο όμως δεν αναγνωρίστηκε από τις κατοχικές αρχές.
 
Ο κύριος Αποστολίδης μετέφερε την υπόθεση στη Βρετανία, ώστε να χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκοί νόμοι εναντίον των Όραμς, οι οποίο αναχώρησαν από τα κατεχόμενα νωρίτερα φέτος για να προχωρήσουν με την «πώληση» της περιουσίας.
 
Πηγή: Philenews/cyprustodayonline.com