Εκατόν είκοσι μέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, υπέβαλε την παραίτησή του ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με τις πληροφορίες να πληθαίνουν ότι μετακομίζει από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι δύο, συνεργάστηκαν στενά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, τόσο από τις θέσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων, όσο και μεταγενέστερα, κατά τη μετακίνηση Παπαδόπουλου στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο κ. Παπαδόπουλος, διά της επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο για την ευκαιρία να υπηρετήσει στην Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας ως προνόμιο το γεγονός ότι συνέβαλε στον επιτυχή αγώνα σε όλα τα μέτωπα, κάτω από δύσκολες, και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και από τις πλέον αντίξοες συνθήκες μετά το 1974.

Πρόσθετα, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις της διακυβέρνησης Αναστασιάδη τονίζοντας πως θα αποτελέσουν σημείο αναφορές τις επόμενες δεκαετίες για την εισαγωγή του ΓεΣΥ, το κράτος πρόνοιας του ΕΕΕ, τη Δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως σημειώνει, παρατήρησε από κοντά τις άοκνες προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού που προσέκρουσαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην τουρκική αδιαλλαξία. Ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολή του γίνεται στην αναβάθμιση τόσο εντός Ε.Ε. όσο και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

Καταληκτικά, ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζει εκ νέου την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του διαβεβαιώνοντας πως θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση του ΠτΔ προσθέτοντας την πεποίθησή του ότι υπηρέτησε τη χώρα και την Κυβέρνηση με αφοσίωση και ευσυνειδησία για το κοινό καλό.

Ο κ. Παπαδόπουλος διετέλεσε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.