Έχει διαπιστωθεί πως η εταιρεία INNEWS CYPRUS LTD ανάρτησε από 1.2.2022 στην ιστοσελίδα της (στον κόμβο “login”) δημοσίευμα που αναφέρει ότι «ο ‘’Φιλελεύθερος’’ απαγορεύει την αποδελτίωση των Μέσων του». Περαιτέρω, από 3.2.2022 η εταιρεία INNEWS CYPRUS LTD κοινοποιεί σε συνεργάτες και πελάτες δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο «Φιλελεύθερος» «απαγορεύει την αναδημοσίευση, την αναπαραγωγή, την αποδελτίωση, την αποστολή και/ή κοινοποίηση, ολική, μερική ή περιληπτική, κατά παράφραση, διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια του εκδότη».  

Είναι αληθές πως έχει απαγορευθεί στην εταιρεία INNEWS CYPRUS LTD η αποδελτίωση της πνευματικής ιδιοκτησίας της εφημερίδας μας. Η απαγόρευση δεν έχει επιβληθεί αυθαίρετα από τον «Φ» ούτε έχει το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση στις 3.2.2022.  

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε το αναγνωστικό κοινό και τους συνεργάτες μας πως η απαγόρευση είναι αποτέλεσμα προσωρινού διατάγματος που εξασφάλισε μονομερώς ο «Φιλελεύθερος» στις 27.01.2022 εναντίον της εν λόγω εταιρείας, κατόπιν αιτήματος στα κυπριακά δικαστήρια. Η εταιρεία INNEWS CYPRUS LTD ειδοποιήθηκε αυθημερόν για την ύπαρξη του διατάγματος και του ακριβούς περιεχομένου του και έχει δικαίωμα να αποταθεί δικαστικώς για την ανατροπή του ή για τη διαφοροποίησή του.

Διευκρινίζουμε, τέλος, πως η καταφυγή του «Φ» στη Δικαιοσύνη κρίθηκε απαραίτητη καθότι η εταιρεία INNEWS CYPRUS LTD ούτε απάντησε ούτε συμμορφώθηκε στις γραπτές παραστάσεις του «Φιλελεύθερου» που έγιναν προς αυτήν, στις 15.01.2022, 18.01.2022 και 20.01.2022 καλώντας την να παύσει την αποδελτίωση της πνευματικής μας ιδιοκτησίας.