Το κουβάρι της γκανγκστερικής δολοφονίας του 53χρονου Ανδρέα Ευαγγέλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά το βράδυ της Τρίτης, κάτω από την πολυκατοικία όπου διαμένει στη Λάρνακα, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων οι οποίοι διερευνούν υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Οι έρευνες των ανακριτών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, έτσι ώστε να στηθεί το παζλ της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 53χρονου και να φτάσουν στα ίχνη των αδίστακτων δολοφόνων. Κάτω από το μικροσκόπιο τους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή διάφορα πειστήρια, όπως επίσης και βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών.

Οι δύο εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου του 53χρονου, όπως έγραψε και σε χθεσινό δημοσίευμα ο «Φ», επέβαιναν μοτοσυκλέτας τύπου scooter και ήταν αρκετά διαβασμένοι και μελετημένοι ως προς τις κινήσεις του θύματος. Γνώριζαν πού διαμένει, την ώρα που επέστρεφε και πού σταθμεύει το όχημά του. Μάλιστα, όπως διαπιστώνεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής, η μοτοσυκλέτα μαζί με τους δύο δράστες είχε σταθμεύσει σε συγκεκριμένο σημείο, αναμένοντας το θύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Ευαγγέλου έφτασε γύρω στις 20:30 στην πολυκατοικία, μαζί με τους δύο υπαλλήλους του όπου και στάθμευσε. Τότε, ένας εκ των δύο δραστών τον προσέγγισε και πριν προλάβει να αντιληφθεί και αντιδράσει ο 53χρονος, άνοιξε πυρ και τον γάζωσε από το πίσω τζάμι του οχήματος και από πολύ κοντινή απόσταση. Από τις επιτόπιες εξετάσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας στη σκηνή της στυγερής δολοφονίας, εντοπίστηκαν πέντε κάλυκες 9mm, οι οποίοι στάλθηκαν για βαλλιστικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος του φονικού όπλου και κατά πόσο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλο έγκλημα. Το θύμα, σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού του, δέχθηκε έξι σφαίρες. Τα τέσσερα τραύματα ήταν πισώπλατα ενώ φέρει άλλα δύο, στο δεξί αυτί και στο δεξί χέρι.

Έσκυψαν μόλις αντιλήφθηκαν πυροβολισμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι δύο Ευρωπαίοι υπάλληλοι του θύματος, στο άκουσμα των πυροβολισμών έσκυψαν εντός του οχήματος και προσπάθησαν να προστατευτούν. Ακολούθως, με τη φυγή των εκτελεστών από τη σκηνή του φονικού, οι δύο αλλοδαποί εξήλθαν από το αυτοκίνητο του θύματος και τρέχοντας εγκατέλειψαν και αυτοί τη σκηνή της στυγερής δολοφονίας.

Οι ανακριτές έφτασαν στα ίχνη τους μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, το οποίο κατέγραψε έναν εκ των δύο προσώπων να εξέρχεται από το όχημα του Ευαγγέλου μετά τη δολοφονία. Οι δύο αλλοδαποί εργάτες αφού εντοπίστηκαν από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, κλήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρινόμενοι ανέφεραν πως άκουσαν πυροβολισμούς, κρύφτηκαν και ακολούθως εξαφανίστηκαν από την περιοχή, αφού σοκαρίστηκαν από τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους. Είπαν ακόμη, πως όλα έγιναν αστραπιαία, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, και δεν κατάφεραν να δουν κάτι περισσότερο. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως ο εκτελεστής φορούσε κράνος και δεν διακρινόταν το πρόσωπό του.

Τα τρία σενάρια που διερευνά η Αστυνομία

Για την ώρα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας δεν έχουν οτιδήποτε το οποίο θα τους οδηγήσει σε ενδεχομένη σύλληψη υπόπτου. Αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τα τεκμήρια που περισυνέλεξαν από τη σκηνή, όπως επίσης και τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος, τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Όπως μας αναφέρθηκε από έγκυρη αστυνομική πηγή, για την ώρα υπάρχουν κάποιες κατευθύνσεις και αυτές προσανατολίζονται κυρίως στο γεγονός πως ο 53χρονος είναι ο πατέρας μάρτυρα κατηγορίας για υπόθεση ναρκωτικών, η οποία εκδικάζεται στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας. Η κατεύθυνση αυτή είναι υπό διερεύνηση, αφού όπως γράψαμε και χθες, ο γιος του θύματος κατέθεσε ως μάρτυρας στη συγκεκριμένη υπόθεση πριν από 10 περίπου ημέρες. Οι ανακριτές, ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το συμβόλαιο θανάτου για τον Ανδρέα Ευαγγέλου να υπογράφτηκε για εκδικητικούς λόγους.

Άλλο σενάριο το οποίο έχει προστεθεί στο παζλ από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τους ανακριτές να είναι όμως αρκετά συγκρατημένοι, είναι το ενδεχόμενο κάποιοι να ήθελαν να στείλουν μήνυμα προς άλλες κατευθύνσεις με τη δολοφονία του 53χρονου. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείουν το σενάριο εκφοβισμού άλλου προσώπου, το οποίο έχει τεθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για άλλη σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών.

Στο κάδρο της γκανγκστερικής δολοφονίας βρίσκεται και το επαγγελματικό περιβάλλον του 53χρονου Ευαγγέλου, ο οποίος ήταν εργολάβος. Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως για την ώρα δεν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία που να θέλουν το θύμα να είχε οικονομικές διαφορές με άλλο πρόσωπο, ούτε να είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του. Ο Ευαγγέλου δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία, ενώ μετά και τον φόνο του πρώην γαμπρού του, Μάριου Γεωργίου, άλλως Μαριούθκια, οι Αρχές είχαν κάτω από 24ωρη προστασία την κόρη και τον γιο του.