Με τον κορωνοϊό να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το φετινό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

Ήδη, οι εγκύκλιοι τόσο της Δημοτικής Εκπαίδευσης, όσο και της Μέσης εστιάζουν σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία της COVID-19, δίνοντας ήδη τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε σχολεία και εκπαιδευτικούς. Όμως, οι οδηγίες δεν θα σταματήσουν εδώ, αφού μέχρι την ημέρα που το κουδούνι θα κτυπήσει για πρώτη φορά φέτος, αναμένονται επιμέρους οδηγίες και ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς αναμένεται αυτά να διαφοροποιηθούν σε μερικά σημεία, αλλά και οτιδήποτε άλλο προκύψει από ενδεχόμενη αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στην εγκύκλιο της Δημοτικής Εκπαίδευσης δίνεται ξεκάθαρη οδηγία ότι πριν από την έναρξη των μαθημάτων, πρέπει να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα για διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των παιδιών, του διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού, αναφορικά με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αποσταλούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Επίσης, οι δάσκαλοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πρώτη μέρα προσέλευσης των μαθητών, για υπενθύμιση όλων των μέτρων αυτοπροστασίας (συχνό και επιμελές πλύσιμο χεριών, συχνή χρήση αντισηπτικού, κανόνες απόστασης, χρήση προσωπικών αντικειμένων κ.λπ.).

Εξάλλου, η φετινή σχολική χρονιά θα έχει ένα ακόμη καινούριο στοιχείο στη Μέση Εκπαίδευση. Τον καταρτισμό καταλόγου σε κάθε σχολείο για τους εμβολιασμένους καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Μέσης Εκπαίδευσης, «στη βάση των σχετικών πιστοποιητικών που θα παρουσιάζονται (καθώς θα ισχύει το SafePass και στα σχολεία) για την προσέλευση στο σχολείο, κρίνεται σκόπιμο όπως τηρηθεί και αποσταλεί αριθμητική κατάσταση στην αντίστοιχη Διεύθυνση με τον αριθμό των εκπαιδευτικών και ξεχωριστά τον αριθμό των υπόλοιπων εργαζομένων της σχολικής μονάδας, οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι, χωρίς περαιτέρω αναφορά σε προσωπικά στοιχεία.

Ο κατάλογος αυτός θα επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση». Σημειώνεται ότι στην εγκύκλιο της Δημοτικής δεν έχει περιληφθεί το πιο πάνω απόσπασμα, καθώς όπως πληροφορούμαστε, λεπτομέρειες και περαιτέρω οδηγίες για τα υγειονομικά ζητήματα αναμένεται να εκδοθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.