Μετά από δυό μήνες περιορισμού, η διακίνηση των πολιτών πλέον άρχισε να πραγματοποιείται ελεύθερα, ενώ οι χώροι εστίασης, τα ινστιτούτα αισθητικής και τα κομμωτήρια ανέβασαν ρολά και μπήκαν στον αγώνα για να εξυπηρετήσουν όσον το δυνατόν καλύτερα και με ασφάλεια τους πελάτες τους. Επισκεπτόμενοι το πρωί διάφορες επιχειρήσεις, αποτυπώσαμε τη νέα «κανονικότητα» και καταγράψαμε τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς των υπαλλήλων, που κλήθηκαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους, μέσα στις ιδιάζουσες συνθήκες που βιώνουμε.
 
Από ό,τι αντικρύσαμε, οι εργαζόμενοι σε ινστιτούτα αισθητικής και κομμωτήρια έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες πελάτες τους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
 
Κάποιοι υπάλληλοι σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής μας ανέφεραν ότι παρόλο που επέστρεψαν γεμάτοι όρεξη για δουλειά, προκειμένου να αναπληρώσουν τον χαμένο τζίρο, εντούτοις λόγω του απαραίτητου χρονικού διαστήματος, που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ των ραντεβού, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερους από ένα πελάτη την ίδια ώρα, αυτό συνεπάγεται και λιγότερους πελάτες εντός της ημέρας σε σχέση με αυτούς που εξυπηρετούσαν προηγουμένως.
 

 

Άλλοι πάλι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες ινστιτούτων ομορφιάς εξέφρασαν φόβο για την υγεία τους, της οικογένειάς τους αλλά και των πελάτών τους, παρόλο που εφαρμόζουν όλους τους κανόνες υγιεινής, ενώ μερικοί εξέφρασαν ανησυχία για το γεγονός ότι λόγω των μέτρων, που πρέπει να τηρούνται, δεν θα καταφέρουν να έχουν τις ίδιες άνετες σχέσεις, που διατηρούσαν με τους πελάτες τους προ κορωνοϊού.
 
Οι περισσότεροι εξ αυτών επεσήμαναν ότι η ζέστη και το γεγονός ότι δεν μπορούν να ανάβουν τον κλιματισμό ή και λόγω του ότι έχουν ανοικτά παράθυρα παράλληλα, αυτό δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας.
 
Σε καφετέριες, από την άλλη, παρατηρήσαμε ότι ήταν κάπως «μουδιασμένα» τα πράγματα, όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου, που απολάμβανε στον χώρο τον πρωινό καφέ του. Κάποιοι υπάλληλοι εξέφρασαν απογοήτευση για τη μειωμένη προσέλευση, ενώ σε μερικές επιχειρήσεις μας ανέφεραν ότι συνεχίζουν να δουλεύουν πυρετωδώς με την υπηρεσία παράδοσης.
 
 
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι μας εξέφρασαν την άποψη ότι η αφόρητη ζέστη καθίσταται αποτρεπτικός παράγοντας για να επισκεφθεί κανείς τις καφετέριες, καθώς λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων. Έθεσαν μάλιστα επιτακτικά το ερώτημα «τι θα γίνει το καλοκαίρι με τα 40αρια, αν συνεχίσει να απαγορεύεται ο κλιματισμός;», εκφράζοντας την ανησυχία ότι λόγω της ζέστης θα συνεχιστεί η μειωμένη προσέλευση του κόσμου.