Μετά την καλή τελευταία διετία για τον κλάδο, το 2020 θα είναι η χρονιά της πλήρους επανάκαμψης και εξομάλυνσης της κατάστασης στην εμπορία αυτοκινήτων, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων Πάφου, Ανδρέας Σιήκκης.

Μιλώντας στον «Φ» ο κ. Σιήκκης επεσήμανε ότι τόσο η οικονομική ανάπτυξη μετά την κατάρρευση της οικονομίας, όσο και η νέα πολιτική των τραπεζών σε θέματα δανειοδοτήσεων αγοράς αυτοκινήτου, έρχονται να προστεθούν στην καλή κατάσταση που ήδη δημιούργησε στον κλάδο για την επαρχία Πάφου η αγοραστική δύναμη Ρώσων και Κινέζων.

Ο κ. Σιήκκης αποκάλυψε επίσης ότι δύο από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της Πάφου που δραστηριοποιούνται πολύ έντονα στην κατεύθυνση των εμπορικών συναλλαγών με Κινέζους επενδυτές και αγοραστές ακινήτων, έχουν διερευνήσει ήδη την μαζική αγορά οχημάτων εκ μέρους πελατών τους.

«Αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι που δραστηριοποιούνται στην Πάφο», τόνισε, « δεν μένουν σε αυτό, αλλά φροντίζουν να εδραιώσουν την παρουσία τους εδώ. Η αγορά και αυτοκινήτου, μετά το ακίνητο, αυτό καταδεικνύει».

Ο εκπρόσωπος των παφίων εμπόρων αυτοκινήτων, τονίζει ότι ο κλάδος στην Πάφο διατηρήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια εν ζωή από την κίνηση των Ρώσων κατοίκων ή επισκεπτών της επαρχίας, σε αντίθεση με τους ντόπιους που μέχρι πρόσφατα απείχαν, ουσιαστικά, από τέτοια έξοδα.