Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. «Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί η Κύπρος μας», προειδοποίησε ο κ. Νεοφύτου, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί η Αμμόχωστος που αποτελεί το σύμβολο του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ζούμε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, του τουρκικού αναθεωρητισμού και της επιθετικότητας και απηύθυνε έκκληση σε όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εντείνουν τις ενέργειές τους για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετωπική επίθεση Αβέρωφ – «Λίγη σεμνότητα…»

Απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους, ο κ. Νεοφύτου τους κάλεσε να προσπαθήσουν να σταματήσουν το έγκλημα. «Πιέστε την Τουρκία. Πιέστε την ηγεσία σας να σταματήσει αυτή η λεηλασία. Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου. Ανοίξτε τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επισημαίνοντας πως χωρίς λύση του Κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν η Αμμόχωστος έχει χαθεί με βάση την εικόνα που βλέπουμε σήμερα, ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψει ποτέ. «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα επιτρέψουμε να χαθεί η Αμμόχωστος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να πει πως νιώθει που επισκέπτεται την Αμμόχωστο, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ραγίζει η καρδιά του. «Είμαι εδώ με τους συναδέρφους, είμαι εδώ με τους ανθρώπους της Αμμοχώστου. Είμαι εδώ με τους δημοτικούς συμβούλους και πολύ περισσότερο είμαι με ανθρώπους που με ξενάγησαν άλλοι στα σπίτια τους, άλλοι στα ξενοδοχεία τους», είπε και πρόσθεσε πως όσο υπάρχει Δημοκρατικός Συναγερμός και όσο ζει θα δίνει τη μάχη για την επανένωση της πατρίδας μας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε με χαμένη την Αμμόχωστο. Αν χαθεί η Αμμόχωστος θα χαθεί και η Κύπρος και μαζί θα χαθούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η πατρίδα μας θα γίνει μια τουρκική επαρχία, στην οποία δεν θα έχουν μέλλον ούτε τα παιδιά ούτε τα εγγόνια μας», κατέληξε.

Τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συνόδευσαν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου οι Βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού της επαρχίας Αμμοχώστου, τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας, επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της περιοχής και Βαρωσιώτες.