Στην Πινδάρου εκτιμούν και ότι έχουν μπροστά τους ένα εκλογικό ντέρμπι τόσο στον α’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών, όσο και στο β’ γύρο και παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι μπορούν να τα κερδίσουν και τα δύο, διαψεύδοντας όλες τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις. Αυτό διαρρέεται έντονα το τελευταίο διάστημα από τα ψηλά δώματα του ΔΗΣΥ, με την επιτελική ομάδα του κόμματος και του Αβέρωφ Νεοφύτου, να κάνουν τη δική τους ανάγνωση στα δεδομένα των μετρήσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν κύκλοι από την Πινδάρου, η πεποίθηση που επικρατεί είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, ούτε την πρώτη Κυριακή, ούτε τη δεύτερη, ανεξαρτήτως του πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και ο λόγος είναι ότι η κοινωνία έχει ενώπιον της ένα συγκεκριμένο δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί. 

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, ετοιμάζεται η διαφημιστική καμπάνια του υποψηφίου, η οποία θα επικεντρώνεται στην προσπάθεια ανάδειξης των ηγετικών χαρακτηριστικών του Αβέρωφ Νεοφύτου και παίζοντας με τα δύο χαρτιά που θεωρούνται ως το πλεονέκτημα της κυβερνώσας παράταξης. Αυτά είναι η διαχείριση της οικονομίας και η πορεία σταθερότητας της χώρας. Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος συνεχίζει τις επαφές και την περιοδεία του με καθημερινές εξαγγελίες θέσεων. 

Χθες, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Νεοφύτου αφού καλωσόρισε τον κ. Κυμπερόπουλο, αναφερόμενος στους συνανθρώπους μας με αναπηρία τόνισε ότι «ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία. Στην Κύπρο έχουμε πετύχει πάρα πολλά και μπορούμε να χτίσουμε σε αυτά. Θέλουμε τη χώρα μας όχι απλά σύγχρονη αλλά να είναι στην πρωτοπορία. Θέλουμε τους ανθρώπους με αναπηρία αυτόνομους, αξιοπρεπείς και δημιουργικούς. Όπως τον Αντρέα που δημιούργησε την εφαρμογή για τα προσβάσιμα κτήρια και ξενοδοχεία». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηλοί τόνοι από ΔΗΣΥ – Μέτωπο Πινδάρου με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, εξήγησε ότι «όταν λέμε πρόσβαση δεν εννοούμε μόνο την πρόσβαση σε ένα κτήριο αλλά την πρόσβαση στην παραγωγή. Το οποιοδήποτε άτομο, είτε με αναπηρία ή όχι, είτε είναι κάτοικος υπαίθρου ή πόλης, να έχει πρόσβαση στο να δημιουργήσει το δικό του εισόδημα. Να ζει αυτόνομα, δημιουργικά και με αξιοπρέπεια. Αυτή τη χώρα οραματιζόμαστε, αυτήν την κοινωνία θέλουμε αλλά πάντα υπάρχει μια προϋπόθεση». 

Πρόσθεσε ακόμα πως, για να μπορέσεις να κάνεις πράξη τα οράματά σου πρέπει να έχεις μια ισχυρή οικονομία. «Μια οικονομία που μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις πολιτικές. Και εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό και στη μεγάλη μας οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ξέρουμε να κουμαντάρουμε στα δύσκολα, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να βγαίνουμε πιο δυνατοί για να μπορούμε να βοηθούμε αυτούς που πραγματικά μας έχουν ανάγκη», επεσήμανε. 

Από την πλευρά του ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε πως η κίνηση του Αβέρωφ Νεοφύτου δείχνει το πόσο ενδιαφέρεται και πόσο θέλει να δει ουσιαστικά αυτό το κρίσιμο ζήτημα, το πως όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στη ζωή.